Blog

  • Διαγωνισμός - Yantes Gift Boxes - Καλάθια Δώρου Giveaway!

    Διαγωνισμός - Yantes Gift Boxes - Καλάθια Δώρου Giveaway!

    !!!Νέος Διαγωνισμός!!!

    1. Κάντε εγγραφή χρησιμοποιώντας το e-mail σας, ή πιο απλά μέσω Facebook-Instagramm!
    2. Κερδίστε όσες περισσότερες συμμετοχές μπορείτε, μπαίνοντας στο e-shop μας (www.yantes.gr), κάνοντας like ή comment στη σελίδα μας σε Facebook & Instagramm, ή απλώς επισκευθείτε και πείτε μας τη γνώμη σας για τη δουλειά μας.
    3. Πείτε το στους φίλους σας!

    Ο-Η τυχερός-ή, θα κερδίσει το πολύ αγαπημένο καλάθι των πελατών μας "Βραδιά Μπύρας", για να το απολαύσει με την παρέα του-ης!!!


    Για να ξεκινήσετε, κάντε τη "Σύνδεση με τη χρήση..." και προχωρήστε παρακάτω!!!

    Συνεχίστε με το υπόλοιπο κείμενο
  • Yantes Gift Boxes - Chocolate Boxes Giveaway

    Yantes Gift Boxes - Chocolate Boxes Giveaway

    Κερδίστε 1 από τα 5 Gift Boxes - Chocolate Boxes

    Το Γιάντες / Yantes, κόβει τη δική του βασιλόπιτα!

    Τα τυχερά κομμάτια κερδίζουν από 1 Chocolate - Gift Boxe! 

    Διάλεξε τον τρόπο που θες να συμμετέχεις στις 5 διαδοχικές κληρώσεις και κέρδισε κι εσύ ένα, ή και περισσότερα κομμάτια!

    Μπορείς να επισκεφθείς τη σελίδα μας σε Facebook & Instagram, να στείλεις το διαγωνισμό σε φίλους ή απλώς να δηλώσεις τα στοιχεία σου.

    Όσες περισσότερες ενέργειες, τόσα περισσότερα δώρα!

    Συνεχίστε με το υπόλοιπο κείμενο
  • Διάσημα Μείγματα Μπαχαρικών

    Διάσημα Μείγματα Μπαχαρικών

    Τα μείγματα μπαχαρικών σου λύνουν τα χέρια γιατί είναι πολυμορφικά και ταιριάζουν σχεδόν στα πάντα-ακόμη και σε ένα απλό, βραστό αβγό, διαχέοντας στην κουζίνα σου εικόνες και αισθήσεις από χώρες του ονείρου μακρινές, ένα ταξίδι που συντελείται ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείχτη, μια αρωματική ένταση που δίνει νεύρο και χαρακτήρα σ' αυτό που ως τώρα ήξερες σαν συνηθισμένο, σαν κλασικό, σαν γνώριμο από πάντα. Τα μπαχαρικά μείγματα ξυπνούν τη γεύση. Και ανάλογα με την ποσότητα που θα βάλεις μαγειρεύουν κάθε φορά κι ένα καινούριο πιάτο.

    Σε χώρες που διέθεταν και χρησιμοποιούσαν μπαχαρικά σε αφθονία, δημιουργήθηκαν μέσα στο χρόνο ιδιοφυή μείγματα, χαρακτηριστικά κάθε τόπου και κάθε κουζίνας, συχνά με μυστικές "αποκλειστικές" φόρμουλες για το κάθε σπίτι ή μαγαζί, αν και με γνωστά

    Συνεχίστε με το υπόλοιπο κείμενο
  • Λουΐζα ή Λεμονόχορτο, το καλλωπιστικό που Αδυνατίζει & Θεραπεύει

    Λουΐζα ή Λεμονόχορτο, το καλλωπιστικό που Αδυνατίζει & Θεραπεύει

    Πρόκειται για φαρμακευτικό λουλούδι που φροντίζει για την καλή μας υγεία με πολλούς τρόπους, ως αφέψημα ή λάδι, αφού τόσο τα άνθη, όσο και τα φύλλα της είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Με καταγωγή από τη Χιλή και το Περού, ο φυλλοβόλος αυτός θάμνος ύψους 1,5-2m της οικογένειας Verbenaceae, χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως  καλλωπιστικό φυτό στους Ευρωπαϊκούς κήπους, καθώς διαθέτει χαρακτηριστικό άρωμα και άνθη με χρώμα πράσινο και μοβ, ενώ είναι αρκετά ανθεκτικό στο κρύο και την ξηρασία.

     

    Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

     

    Η Λουΐζα περιέχει αιθέριο έλαιο με κιτράλη, κινεόλη, λεμονένιο και γερανιόλη αλλά και τανίνες, φλαβονοειδή και γλίσχρασμα. Περιέχει επίσης, τις

    Συνεχίστε με το υπόλοιπο κείμενο
  • Συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν φτιάχνουμε τσάι!

    Συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν φτιάχνουμε τσάι!

    Συνοπτικά τα πιο συνηθισμένα από αυτά!

    1. Βάζεις βραστό νερό. Το να βάζεις βραστό νερό στο τσάι σου είναι σαν να υπογράφεις την καταστροφή της γεύσης του. Κάθε τύπος τσαγιού απαιτεί και διαφορετική θερμοκρασία,όμως στα περισσότερα η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 70-90 βαθμών Κελσίου.

    2. Αφήνεις το καπάκι στη τσαγιέρα. Λάθος. Βγάλε το καπάκι από την τσαγιέρα ή από το ποτήρι σου όσο θα παρασκευάζεις το τσάι. Έτσι θα επιτρέψεις να εισχωρήσει περισσότερο οξυγόνο μέσω των φύλλων του τσαγιού και η γεύση του θα είναι καταπληκτική.

    3. Πιέζεις το φακελάκι του τσαγιού. Έχεις πιει ποτέ τσάι που να πικρίζει τόσο, ώστε μην πίνεται; Όταν ζουλάς το φακελάκι του τσαγιού, με αυτό τον τρόπο απελευθερώνεις και την τελευταία τανίνη που περιέχεται στο φυτό. Προσπάθησε να έχεις το φακελάκι στη μέση της κούπας και όταν πρέπει να το βγάλεις, βγάλ’ το από την κούπα. Να θυμάσαι πως το τσάι δεν πρέπει να έχει ούτε δυνατή γεύση, ούτε και πικρή.

    4. Λάθος αποθήκευση. Σκέψου πού αποθηκεύεις το χύμα τσάι που παίρνεις. Πάντα σε αεροστεγές δοχείο και πάντα μακριά από το άμεσο φως – κατά προτίμηση σε ένα δροσερό μέρος, όπως ένα ντουλάπι. Μην βάζεις ποτέ το τσάι σου σε πλαστικό σακουλάκι, γιατί όταν θα πας να το φτιάξεις θα έχει τη γεύση πλαστικού, ενώ αν το βάλεις σε μία χάρτινη τσαντούλα, υπάρχει ο κίνδυνος το τσάι να ξεραθεί.

    5. Βάζεις πολύ τσάι. Πραγματικά χρειάζεσαι μόνο 1-2 κουταλάκια του γλυκού τσαγιού για κάθε κούπα (ανάλογα με το τσάι ή το μείγμα τσαγιού).

    Συνεχίστε με το υπόλοιπο κείμενο