Ωμοί Ξηροί Καρποί

Προβολή ως Πλέγμα Λίστα

3 είδη results

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. NEW
    Φιστίκια Ωμά

    Προέρχεται από το φυτό Αραχίδα και είναι ιδιαιτέρως γνωστό, ως αράπικο φιστίκι. Αφότου συλλέγονται, αποφλοιώνονται και σπάζονται. Αν αφαιρεθεί και η φλούδα, φθάνουν σε εμάς με τη διεθνή πλέον ονομασία, peanuts. Η ψίχα τους δημιουργεί το φιστικέλαιο και το γνωστό φιστικοβούτυρο.  

    Όταν  Χάρη στα συστατικά τους, τα φιστίκια συμβάλλουν στη σωστή αρτηριακή πίεση, και τη διάθεση μας. Επιπλέον, τα φιστίκια έχουν θετικές επιδράσεις στην όραση. Το φυλλικό οξύ το οποίο περίεχουν βοηθά στην αναγέννηση των ερυθρών αιμοσφαιρίων και προστατεύει από την αναιμία και τη θρομβοπενία. Επειδή είναι πλούσια σε λίπος, συχνά μεταποιούνται σε αραχιδέλαιο ή μαργαρίνη, ενώ από το φιστίκι παρασκευάζονται και διάφορες σάλτσες.

    Quick View

    WishList

  2. NEW
    Φιστίκι Λευκό Ωμό - Peanuts

    Προέρχεται από το φυτό Αραχίδα και είναι ιδιαιτέρως γνωστό, ως αράπικο φιστίκι. Αφότου συλλέγονται, αποφλοιώνονται και σπάζονται. Αν αφαιρεθεί και η φλούδα, φθάνουν σε εμάς με τη διεθνή πλέον ονομασία, peanuts. Η ψίχα τους δημιουργεί το φιστικέλαιο και το γνωστό φιστικοβούτυρο.  

    Όταν  Χάρη στα συστατικά τους, τα φιστίκια συμβάλλουν στη σωστή αρτηριακή πίεση, και τη διάθεση μας. Επιπλέον, τα φιστίκια έχουν θετικές επιδράσεις στην όραση. Το φυλλικό οξύ το οποίο περίεχουν βοηθά στην αναγέννηση των ερυθρών αιμοσφαιρίων και προστατεύει από την αναιμία και τη θρομβοπενία. Επειδή είναι πλούσια σε λίπος, συχνά μεταποιούνται σε αραχιδέλαιο ή μαργαρίνη, ενώ από το φιστίκι παρασκευάζονται και διάφορες σάλτσες.

    Quick View

    WishList

  3. NEW
    Φιστίκι Κελυφωτό Ωμό - Αιγίνης

    Τα φιστίκια είναι από τους καλύτερους ποιοτικά και πιο νόστιμους ξηρούς καρπούς. Είναι μεγάλης θρεπτικής αξίας, πλούσια σε βιοτίνη, πρωτεΐνες και ανόργανα άλατα. Καταναλώνονται ψημένα με αλάτι, είτε νωπά ανάλατα. Χρησιμοποιούνται και στη ζαχαροπλαστική.

    Στην Ελλάδα καλλιεργείται μία από τις καλύτερες ποικιλίες στον κόσμο, η Αιγινίτικη με τα περίφημα φιστίκια Αιγίνης. Σε μικρότερο βαθμό καλλιεργείται η ποικιλία Νυχάτη. Η καλλιέργεια της φιστικιάς τα τελευταία χρόνια εκτός από την Αίγινα, την Σαλαμίνα και τα Μέγαρα, που ήταν παραδοσιακά φιστικοπαραγωγές περιοχές, επεκτάθηκε στη Φθιώτιδα, Θεσσαλία, Βοιωτία και Εύβοια.

    Το Ιράν έχει τη μεγαλύτερη παραγωγή στον κόσμο. Ακολουθούν οι Η.Π.Α., η Τουρκία και η Συρία. Η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη και έκτη στον κόσμο με 9.500 τόνους ετησίως.

    Quick View

    WishList

Προβολή ως Πλέγμα Λίστα

3 είδη results

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση