Προϊόντα Ζαχαροπλαστικής

Προβολή ως Πλέγμα Λίστα

Showing 1-9 of 18 results

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Γλυκάνισο Σπυρί

    Ο Γλυκάνισος είναι η κοινή ονομασία του ετήσιου ποώδους φυτού του είδους Πιμπινέλλη το άνισον (Pimpinella anisum) του γένους Πιμπινέλλη της οικογένειας των Σκιαδοφόρων (Umbelliferae). Ως γλυκάνισος αναφέρονται και οι σπόροι ή η σκόνη του φυτού αυτού. Λέγεται επίσης και άνισο καθώς επίσης υπάρχει και ο αστεροειδής γλυκάνισος. Η καταγωγή του είναι από την ανατολική Μεσόγειο ή τη Μέση Ανατολή όμως σήμερα έχει διαδοθεί στην Ευρώπη την Ασία και την Αμερική. Ο βλαστός του είναι ίσιος και έχει ύψος που κυμαίνεται από 25 έως 75 εκατοστά. Χρησιμοποιείται από το 2000 π.Χ. ως αρωματικό, καρύκευμα και φάρμακο. Οι καρποί του είναι ωοειδείς, σκληροί και ανοικτού καφέ χρώματος. Η γεύση του είναι χαρακτηριστική και όπως λέγεται η μυρωδιά του μάραθου με αυτή του γλυκανίσου μοιάζουν. Ο γλυκάνισος έχει χαρακτηριστικό άρωμα με σπασμολυτικές και αποχρεμπτικές ιδιότητες γι' αυτό και χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του κρυολογήματος, του βήχα και την καταπολέμηση της δυσφορίας που αισθάνονται στο αναπνευστικό οι καπνιστές. Για τον σκοπό αυτό μπορείτε να κάνετε εισπνοές με το αιθέριο έλαιο γλυκάνισου.

    Ακόμα, ο γλυκάνισος πολύ συχνά χρησιμοποιείται ως αρωματικό σε αλκοολούχα ποτά, όπως το αψέντι, το ούζο και το ρακί, αλλά η χρήση του είναι συνηθισμένη και από αρτοποιούς, προσφέροντας έντονο δροσερό άρωμα στα αρτοσκευάσματα και τα γλυκά τους.


    Quick View

    WishList

  2. NEW
    Κανέλα Κεΰλάνης Ξύλο

    Το Κιννάμωμον το γνήσιον (Cinnamomum verum) κοινώς, κανέλα Κεϋλάνης ή κανέλα Σρι Λάνκα, είναι ένα μικρό αειθαλέςδέντρο που ανήκει στην οικογένεια των Λαουρίδων (Lauraceae), ιθαγενές στη Σρι Λάνκα. Μεταξύ των άλλων ειδών, ο εσωτερικός φλοιός του χρησιμοποιείται για να γίνει κανέλα.

    Η κανέλα χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Μπαίνει στα σμυρνεϊκά γλυκά, στους σπιτικούς χαλβά­δες, στις μηλόπιτες, στους λουκουμάδες, στα μελομακάρονα, στη μπουγάτσα, στο γιαούρτι, στο ρυζόγαλο, στη φρουτοσαλάτα, στο τσάι, στον καφέ κλπ.

    Ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι η κατανάλωση κανέλας ωφελεί την υγεία, κυρίως επειδή μπορεί να ρίξει το “ζάχαρο” του αίματος. Μια συνετή δοσολογία ωστόσο θα πρέπει να θεωρηθεί το 1 γραμμάριο την ημέρα καθώς η πιο κοινή ποικιλία της κανέλας, η κασσία, μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες λόγω της κουμαρίνης την οποία περιέχει σε σημαντικές ποσότητες. Επίσης φαίνεται ότι η υπογλυκαιμική ιδιότητα της κανέλας δεν εξαρτάται από τη δοσολογία.

    Quick View

    WishList

  3. NEW
    Μπέικιν Πάουντερ

    Το μπέικιν πάουντερ είναι χημικός διογκωτικός παράγοντας σε σκόνη. Αποτελείται από μαγειρική σόδα, ένα ασθενές οξύ και έκδοχα. Δρα με την απελευθέρωση αερίου διοξειδίου του άνθρακα στη ζύμη ή το κουρκούτι μέσω μιας αντίδρασης οξέος-βάσεως, και οι φυσαλίδες διογκώνουν τη νωπή ζύμη με αποτέλεσμα ένα φουσκωτό και αφράτο αρτοπαρασκεύασμα .

    Η συνήθης αναλογία με το αλεύρι είναι 20γραμμάρια για κάθε 1/2 κιλό αλεύρι.

    Quick View

    WishList

  4. NEW
    Βανιλινη Κρυσταλλική
    Βανιλίνη είναι φαινολική αλδεΰδη που χρησιμοποιείται ως αρωματικό στην ζαχαροπλαστική σε αντικατάσταση της φυσικής βανίλιας, καθόσον λόγω της βιομηχανοποιημένης παραγωγής της, έχει εξαιρετικά χαμηλότερη τιμή από την φυσική βανίλια. 
    Βρίσκει εφαρμογή στη παρασκευή γλυκισμάτων, με τη βιομηχανία του παγωτού και της σοκολάτας να χρησιμοποιεί το 75% της παραγόμενης βανιλίνης και ένα μικρότερο ποσοστό να χρησιμοποιείται από την υπόλοιπη βιομηχανία τροφίμων. 

    Quick View

    WishList

  5. NEW
    Κανέλα Ξύλο 5cm Ινδονησίας

    Η κανέλα (ή σύμφωνα με τον Γ. Μπαμπινιώτη καννέλα), είναι ένα μπαχαρικό που βρίσκεται στο εσωτερικό του φλοιού αρκετών δέντρων από το γένος Κιννάμωμον (Cinnamomum) που χρησιμοποιείται τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική. Ενώ το κιννάμωμον το γνήσιον (Cinnamomum verum) θεωρείται μερικές φορές ότι είναι η "αληθινή κανέλα", η περισσότερη κανέλα στο διεθνές εμπόριο προέρχεται από συγγενή είδη, τα οποία αναφέρονται επίσης ως "κασσία" ("cassia") ξεχωρίζοντας έτσι από την "αληθινή κανέλα".

    Στην Κύπρο αποκαλείται: καπαμάς ή / και καπαμάς βαρωσιώτικος

    Ο φλοιός της κανέλας χρησιμοποιείται ευρέως ως καρύκευμα. Χρησιμοποιείται κυρίως στη μαγειρική ως καρύκευμα και αρωματικό υλικό. Χρησιμοποιείται στην παρασκευή της σοκολάτας, ιδιαίτερα στο Μεξικό, ο οποίος είναι ο κύριος εισαγωγέας της κανέλας. Χρησιμοποιείται επίσης σε πολλές συνταγές ζαχαροπλαστικής, όπως μηλόπιτεςλουκουμάδες και κουλούρια κανέλας, καθώς και πικάντικες καραμέλες, καφέ, δικότερα μήλα, ακόμη, πωλείται ξεχωριστά ένα μείγμα κανέλας-ζάχαρης, για τέτοιους σκοπούς. Χρησιμοποιείται επίσης στην Τουρκική κουζίνα τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική. Η κανέλα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε τουρσί. Κανέλα σε μορφή σκόνης ήταν εδώ και καιρό ένα σημαντικό μπαχαρικό στην Περσική κουζίνα, που χρησιμοποιούνται σε μια ποικιλία από παχτσάι, ζεστή σοκολάτα και λικέρ. Στη Μέση Ανατολή, η κανέλα χρησιμοποιείται συχνά σε αλμυρά πιάτα με κοτόπουλο και αρνί. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η κανέλα και η ζάχαρη, χρησιμοποιούνται συχνά για να αρωματίσουν δημητριακά, πιάτα που βασίζονται στο ψωμί, όπως φρυγανιές και φρούτα, ειιές σούπες, ποτά και γλυκά. Η κανέλα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ως συστατικό του μπαχαράτ.

    Η κανέλα είναι ένα δημοφιλές άρτυμα σε πολλά αλκοολούχα ποτά.

    Τα σκευάσματα κανέλας με μπράντυ, που ονομάζονται "Λικέρ κανέλας" και που γίνονται από αποσταγμένο αλκοόλ, είναι δημοφιλή σε ορισμένα μέρη της Ελλάδας. Στην Ευρώπη, δημοφιλή παραδείγματα τέτοιων ποτών είναι τα Maiwein (λευκό κρασί με woodruff) και Żubrówka (βότκα αρωματισμένη με χορτάρι βίσωνα).

    Quick View

    WishList

  6. NEW
    Μαγιά Ξερή

    Η ξηρή μαγιά είναι προϊόν αποξήρανσης της νωπής μαγιάς, γεγονός που την καθιστά πολύ εύχρηστη, εύκολα συντηρήσιμη και με μεγάλη διάρκεια ζωής.

    Η αναλογία της ξηρής με τη νωπή μαγιά είναι 1:3 (δηλαδή 1 μέρος ξηρής μαγιάς αντιστοιχεί σε 3 μέρη νωπής, 8 γρ. ξηρής μαγιάς αντιστοιχούν σε 24 γρ. νωπής), για κάθε κιλό αλεύρι.

    Quick View

    WishList

  7. NEW
    Χαρουπόσκονη - Υποκατάστατο Κακάο

    Η χαρουπόσκονη αποτελεί ιδανικό υποκατάστατο της σκόνης κακάο και μια υγιεινή εναλλακτική στη σοκολάτα. Μπορεί να καταναλωθεί από άτομα που ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή, διαβητικούς και άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη. Ως αντικαταστατό σε συνταγές που περιέχουν κακάο πρέπει να προσέξετε την ποσότητα αφού η γεύση της χαρουπόσκονης είναι πολύ πιο γλυκιά από αυτή του κακάο.

    Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη ζαχαροπλαστική στα κέικ, σε ζεστά ποτά, στα μιλκσέικ και σε άλλα επιδόρπια ως αντικαταστατό της σκόνης κακάο όπως επίσης και σε μπάρες δημητριακών.

    Quick View

    WishList

  8. NEW
    Γλυκόριζα Σκόνη

    H γλυκόριζα (Glycyrrhiza glabra) φύεται σε αρκετά μέρη της Ευρώπης και της Ασίας και έχει χρησιμοποιηθεί σε τρόφιμα και ως φάρμακο επί χιλιάδες χρόνια: ως καταπραϋντικό, χαλαρωτικό, αντιφλεγμονώδες και αποχρεμπτικό.

    Η κατανάλωση της γλυκόριζας κάνει καλό και στο αναπνευστικό μας σύστημα καταπραΰνει το βήχα και λόγω του ότι είναι πλούσιο σε φυσικά αντιοξειδωτικά, βοηθά στην μείωση των τριγλυκεριδίων που συσσωρεύονται στο συκώτι καλυτερεύοντας την υγεία όσων υποφέρουν από ηπατικές παθήσεις. Είναι χρήσιμη για να καταπολεμήσουμε διάφορες ενοχλήσεις του γαστρεντερικού μας συστήματος, την δυσκοιλιότητα, τον αργό μεταβολισμό και πιο σοβαρά προβλήματα όπως το έλκος. Βοηθά όσους υποφέρουν από δερματικές παθήσεις και έρπη, ενώ υπό την μορφή αφεψήματος είναι χρήσιμη ενάντια στις αϋπνίες λόγω της χαλαρωτικής της δράσης. Θεωρείται μαλακτικό του πεπτικόυ συστήματος και αντιοξειδωτικό του ήπατος. 

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαγορεύεται η χρήση της γλυκόριζας από υπερτασικά άτομα. 

    Προετοιμασία: 1 κουταλιά, 7-10 Λεπτά, 80° Κελσίου

    Quick View

    WishList

  9. NEW
    Μαστίχα Χίου Σκόνη

    Η μαστίχα Χίου παράγεται από τον κορμό του δέντρου Pistacia lentiscus, της οικογένειας Anacardiaceae. Η ρητίνη της μαστίχας έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή θεραπευτική, ενώ πρόσφατα βρέθηκε πως είναι ιδιαίτερα δραστική έναντι του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού.

    Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, και στη μαγειρική για να δώσει γεύση και πλούσιο άρωμα, για την παρασκευή στοματικού διαλύματος και σκέτη, ως μαστίχα.

    Quick View

    WishList

Προβολή ως Πλέγμα Λίστα

Showing 1-9 of 18 results

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση