Προϊόντα Ζαχαροπλαστικής

Προβολή ως Πλέγμα Λίστα

Showing 1-9 of 18 results

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. NEW
    Χαρουπόσκονη - Υποκατάστατο Κακάο

    Η χαρουπόσκονη αποτελεί ιδανικό υποκατάστατο της σκόνης κακάο και μια υγιεινή εναλλακτική στη σοκολάτα. Μπορεί να καταναλωθεί από άτομα που ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή, διαβητικούς και άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη. Ως αντικαταστατό σε συνταγές που περιέχουν κακάο πρέπει να προσέξετε την ποσότητα αφού η γεύση της χαρουπόσκονης είναι πολύ πιο γλυκιά από αυτή του κακάο.

    Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη ζαχαροπλαστική στα κέικ, σε ζεστά ποτά, στα μιλκσέικ και σε άλλα επιδόρπια ως αντικαταστατό της σκόνης κακάο όπως επίσης και σε μπάρες δημητριακών.

    Quick View

    WishList

  2. NEW
    Γλυκόριζα Σκόνη

    H γλυκόριζα (Glycyrrhiza glabra) φύεται σε αρκετά μέρη της Ευρώπης και της Ασίας και έχει χρησιμοποιηθεί σε τρόφιμα και ως φάρμακο επί χιλιάδες χρόνια: ως καταπραϋντικό, χαλαρωτικό, αντιφλεγμονώδες και αποχρεμπτικό.

    Η κατανάλωση της γλυκόριζας κάνει καλό και στο αναπνευστικό μας σύστημα καταπραΰνει το βήχα και λόγω του ότι είναι πλούσιο σε φυσικά αντιοξειδωτικά, βοηθά στην μείωση των τριγλυκεριδίων που συσσωρεύονται στο συκώτι καλυτερεύοντας την υγεία όσων υποφέρουν από ηπατικές παθήσεις. Είναι χρήσιμη για να καταπολεμήσουμε διάφορες ενοχλήσεις του γαστρεντερικού μας συστήματος, την δυσκοιλιότητα, τον αργό μεταβολισμό και πιο σοβαρά προβλήματα όπως το έλκος. Βοηθά όσους υποφέρουν από δερματικές παθήσεις και έρπη, ενώ υπό την μορφή αφεψήματος είναι χρήσιμη ενάντια στις αϋπνίες λόγω της χαλαρωτικής της δράσης. Θεωρείται μαλακτικό του πεπτικόυ συστήματος και αντιοξειδωτικό του ήπατος. 

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαγορεύεται η χρήση της γλυκόριζας από υπερτασικά άτομα. 

    Προετοιμασία: 1 κουταλιά, 7-10 Λεπτά, 80° Κελσίου

    Quick View

    WishList

  3. NEW
    Μαστίχα Χίου Σκόνη

    Η μαστίχα Χίου παράγεται από τον κορμό του δέντρου Pistacia lentiscus, της οικογένειας Anacardiaceae. Η ρητίνη της μαστίχας έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή θεραπευτική, ενώ πρόσφατα βρέθηκε πως είναι ιδιαίτερα δραστική έναντι του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού.

    Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, και στη μαγειρική για να δώσει γεύση και πλούσιο άρωμα, για την παρασκευή στοματικού διαλύματος και σκέτη, ως μαστίχα.

    Quick View

    WishList

  4. NEW
    Σουσάμι Μαύρο

    Στα Ελληνικά ονομάζεται κύμινον το αιθιοπικόν. Οι δε σπόροι του μαυροκούκι, μαυρόσπορος, μαυροσούσαμο ή και μαυροσήσομο. Στην Κύπρο οι σπόροι του φυτού είναι γνωστοί ως μαυρόκοκκος.  Άλλα ονόματα που μερικές φορές χρησιμοποιούνται παραπλανητικά, είναι το μαύρο κύμινο, σπόροι μαύρου κρεμμυδιού και μαύρο σουσάμι.

    Οι σπόροι από το φυτό Νιγέλα την εδώδιμο, χρησιμοποιούνται ως καρύκευμα στις κουζίνες της Ινδίας και της Μέσης Ανατολής. Οι μαύροι σπόροι που έχουν μια τραγανή υφή, είναι λίγο πικάντικοι και έχουν μια έντονη πικρή γεύση και οσμή, σαν ένα συνδυασμό από κρεμμύδι, μαύρο πιπέρι και ρίγανη.

    Αυτοί οι μικροί σπόροι έχουν πάνω από εκατό διαφορετικά χημικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων άφθονων πηγών από όλα τα απαραίτητα λιπαρά οξέα. Αν και είναι το έλαιο που χρησιμοποιείται πιο συχνά, για θεραπευτικούς λόγους, χρησιμοποιούνται συχνά ολόκληροι στο μαγείρεμα γλυκών και στην παρασκευή ορισμένων Μεσογειακών τυριών. Οι ξερο-ψημένοι σπόροι νιγέλα νοστιμίζουν κάρυ, λαχανικά και όσπρια. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν "πιπέρι", σε συνταγές με λοβό φρούτα, λαχανικά, σαλάτες και πουλερικά.

    Χρησιμοποιούνται επίσης, ως μέρος του μείγματος μπαχαρικών phoron panch και από μόνη της σε πολλές συνταγές στη Βεγγαλική κουζίνα, με πιο αναγνωρίσιμο το ψωμί naan. Η νιγέλα χρησιμοποιείται και στα Αρμένικα "κορδονάτα" τυρι στη Μέση Ανατολή με την ονομασία majdouleh ή majdouli.

    Οι σπόροι από τη Νιγέλα την εδώδιμο ή τη νιγέλα, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως συστατικό του μπαχαράτ αλλά και του ρας ελ χανούτ

    Quick View

    WishList

  5. Γλυκάνισο Αλεσμένο

    Ο γλυκάνισος είναι ένα μονοετές φυτό που στη χώρα μας είναι αυτοφυές. Είναι πολύ αρωματικός και οι σπόροι του χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική και στη μαγειρική, αλλά και στην ποτοποιία και την αρτοποιία. Έχει επίσης φαρμακευτικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται ως αποχρεμπτικό και ήπιο ηρεμιστικό. Βελτιώνει την πέψη, ανακουφίζει από τον τυμπανισμό της κοιλιάς και δρα ευεργετικά στο συκώτι και το κυκλοφορικό σύστημα. Βοηθάει αποτελεσματικά τα παιδιά με βρογχικά προβλήματα και άσθμα. Τέλος, ανακουφίζει τους παιδικούς κολικούς.

    Quick View

    WishList

  6. NEW
    Κανέλα Κεΰλάνης Αλεσμένη

    Το Κιννάμωμον το γνήσιον (Cinnamomum verum) κοινώς, κανέλα Κεϋλάνης ή κανέλα Σρι Λάνκα, είναι ένα μικρό αειθαλέςδέντρο που ανήκει στην οικογένεια των Λαουρίδων (Lauraceae), ιθαγενές στη Σρι Λάνκα. Μεταξύ των άλλων ειδών, ο εσωτερικός φλοιός του χρησιμοποιείται για να γίνει κανέλα.

    Η κανέλα χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Μπαίνει στα σμυρνεϊκά γλυκά, στους σπιτικούς χαλβά­δες, στις μηλόπιτες, στους λουκουμάδες, στα μελομακάρονα, στη μπουγάτσα, στο γιαούρτι, στο ρυζόγαλο, στη φρουτοσαλάτα, στο τσάι, στον καφέ κλπ.

    Ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι η κατανάλωση κανέλας ωφελεί την υγεία, κυρίως επειδή μπορεί να ρίξει το “ζάχαρο” του αίματος. Μια συνετή δοσολογία ωστόσο θα πρέπει να θεωρηθεί το 1 γραμμάριο την ημέρα καθώς η πιο κοινή ποικιλία της κανέλας, η κασσία, μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες λόγω της κουμαρίνης την οποία περιέχει σε σημαντικές ποσότητες. Επίσης φαίνεται ότι η υπογλυκαιμική ιδιότητα της κανέλας δεν εξαρτάται από τη δοσολογία.

    Quick View

    WishList

  7. NEW
    Μαχλέπι Σπυρί

    Μουχαλέπιον, µαχαλέπι ή µέχλεπι είναι η µυρωδάτη σκόνη που χρησιµοποιούµε για να αρωµατίσουµε παραδοσιακές ζύµες. Το αρωματικό και ξεχωριστό μαχλέπι, θυμίζει κάτι ανάμεσα σε πικραμύγδαλο και κεράσι και κάνει το σπίτι να μυρίσει Πάσχα. Εδώ και αιώνες στην Ελλάδα αποτελεί μαζί με το κακουλέ και την μαστίχα την ευωδιαστή «αγία τριάδα» της ζαχαροπλαστικής της Λαμπρής. Έχει όμως και μια άλλη ωφέλιμη πλευρά.

    Για να μην εξατμιστεί το άρωμά του, διατηρούμε τους σπόρους μέσα σε ένα καλά σφραγισμένο βάζο, σε ξηρό περιβάλλον.

    • Για να «δυναμώσουμε» το άρωμα των σπόρων, είναι καλό, λίγο πριν τους κοπανίσουμε, να τους καβουρδίσουμε σε ένα ζεστό τηγάνι, χωρίς κάποια λιπαρή ουσία.

    • Εκτός από το τσουρέκι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μπισκότα, κέικ με ξερά φρούτα, βασιλόπιτες αλλά και κρέμες βανίλια.

    • Η ιδανική δοσολογία σε ζύμες είναι περίπου 1½ κουτ. γλυκού ανά κιλό αλεύρου.

    Quick View

    WishList

  8. NEW
    Μαχλέπι Αλεσμένο

    Μουχαλέπιον, µαχαλέπι ή µέχλεπι είναι η µυρωδάτη σκόνη που χρησιµοποιούµε για να αρωµατίσουµε παραδοσιακές ζύµες. Το αρωματικό και ξεχωριστό μαχλέπι, θυμίζει κάτι ανάμεσα σε πικραμύγδαλο και κεράσι και κάνει το σπίτι να μυρίσει Πάσχα. Εδώ και αιώνες στην Ελλάδα αποτελεί μαζί με το κακουλέ και την μαστίχα την ευωδιαστή «αγία τριάδα» της ζαχαροπλαστικής της Λαμπρής. Έχει όμως και μια άλλη ωφέλιμη πλευρά.

    Για να μην εξατμιστεί το άρωμά του, διατηρούμε τους σπόρους μέσα σε ένα καλά σφραγισμένο βάζο, σε ξηρό περιβάλλον.

    • Για να «δυναμώσουμε» το άρωμα των σπόρων, είναι καλό, λίγο πριν τους κοπανίσουμε, να τους καβουρδίσουμε σε ένα ζεστό τηγάνι, χωρίς κάποια λιπαρή ουσία.

    • Εκτός από το τσουρέκι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μπισκότα, κέικ με ξερά φρούτα, βασιλόπιτες αλλά και κρέμες βανίλια.

    • Η ιδανική δοσολογία σε ζύμες είναι περίπου 1½ κουτ. γλυκού ανά κιλό αλεύρου.

    Quick View

    WishList

  9. NEW
    Αμμωνία

    Χρησιμοποιείται στην μαγειρική και στη βιομηχανία των τροφίμων ως διογκωτικός παράγοντας και ρυθμιστής οξύτητας. Η αμμωνία λόγω της έντονης μυρωδιάς της, αλλοιώνει τη γεύση του γλυκού. Έτσι, χρησιμοποιείται κυρίως σε κουλουράκια και είδη αρτοποιείας διότι εξατμίζεται πιο γρήγορα η μυρωδιά της.

    Πλέον, την θέση της σε μεγάλο βαθμό έχει πάρει η ανθρακική σόδα.Είναι διαλυτή στο νερό αλλά αδιάλυτη σε ακετόνη και αλκοόλη.

    Quick View

    WishList

Προβολή ως Πλέγμα Λίστα

Showing 1-9 of 18 results

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση