Προϊόντα Ζαχαροπλαστικής

Προβολή ως Πλέγμα Λίστα

Showing 1-9 of 18 results

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. NEW
    Κανέλα Ξύλο 5cm Ινδονησίας

    Η κανέλα (ή σύμφωνα με τον Γ. Μπαμπινιώτη καννέλα), είναι ένα μπαχαρικό που βρίσκεται στο εσωτερικό του φλοιού αρκετών δέντρων από το γένος Κιννάμωμον (Cinnamomum) που χρησιμοποιείται τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική. Ενώ το κιννάμωμον το γνήσιον (Cinnamomum verum) θεωρείται μερικές φορές ότι είναι η "αληθινή κανέλα", η περισσότερη κανέλα στο διεθνές εμπόριο προέρχεται από συγγενή είδη, τα οποία αναφέρονται επίσης ως "κασσία" ("cassia") ξεχωρίζοντας έτσι από την "αληθινή κανέλα".

    Στην Κύπρο αποκαλείται: καπαμάς ή / και καπαμάς βαρωσιώτικος

    Ο φλοιός της κανέλας χρησιμοποιείται ευρέως ως καρύκευμα. Χρησιμοποιείται κυρίως στη μαγειρική ως καρύκευμα και αρωματικό υλικό. Χρησιμοποιείται στην παρασκευή της σοκολάτας, ιδιαίτερα στο Μεξικό, ο οποίος είναι ο κύριος εισαγωγέας της κανέλας. Χρησιμοποιείται επίσης σε πολλές συνταγές ζαχαροπλαστικής, όπως μηλόπιτεςλουκουμάδες και κουλούρια κανέλας, καθώς και πικάντικες καραμέλες, καφέ, δικότερα μήλα, ακόμη, πωλείται ξεχωριστά ένα μείγμα κανέλας-ζάχαρης, για τέτοιους σκοπούς. Χρησιμοποιείται επίσης στην Τουρκική κουζίνα τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική. Η κανέλα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε τουρσί. Κανέλα σε μορφή σκόνης ήταν εδώ και καιρό ένα σημαντικό μπαχαρικό στην Περσική κουζίνα, που χρησιμοποιούνται σε μια ποικιλία από παχτσάι, ζεστή σοκολάτα και λικέρ. Στη Μέση Ανατολή, η κανέλα χρησιμοποιείται συχνά σε αλμυρά πιάτα με κοτόπουλο και αρνί. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η κανέλα και η ζάχαρη, χρησιμοποιούνται συχνά για να αρωματίσουν δημητριακά, πιάτα που βασίζονται στο ψωμί, όπως φρυγανιές και φρούτα, ειιές σούπες, ποτά και γλυκά. Η κανέλα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ως συστατικό του μπαχαράτ.

    Η κανέλα είναι ένα δημοφιλές άρτυμα σε πολλά αλκοολούχα ποτά.

    Τα σκευάσματα κανέλας με μπράντυ, που ονομάζονται "Λικέρ κανέλας" και που γίνονται από αποσταγμένο αλκοόλ, είναι δημοφιλή σε ορισμένα μέρη της Ελλάδας. Στην Ευρώπη, δημοφιλή παραδείγματα τέτοιων ποτών είναι τα Maiwein (λευκό κρασί με woodruff) και Żubrówka (βότκα αρωματισμένη με χορτάρι βίσωνα).

    Quick View

    WishList

  2. NEW
    Μαγιά Ξερή

    Η ξηρή μαγιά είναι προϊόν αποξήρανσης της νωπής μαγιάς, γεγονός που την καθιστά πολύ εύχρηστη, εύκολα συντηρήσιμη και με μεγάλη διάρκεια ζωής.

    Η αναλογία της ξηρής με τη νωπή μαγιά είναι 1:3 (δηλαδή 1 μέρος ξηρής μαγιάς αντιστοιχεί σε 3 μέρη νωπής, 8 γρ. ξηρής μαγιάς αντιστοιχούν σε 24 γρ. νωπής), για κάθε κιλό αλεύρι.

    Quick View

    WishList

  3. NEW
    Χαρουπόσκονη - Υποκατάστατο Κακάο

    Η χαρουπόσκονη αποτελεί ιδανικό υποκατάστατο της σκόνης κακάο και μια υγιεινή εναλλακτική στη σοκολάτα. Μπορεί να καταναλωθεί από άτομα που ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή, διαβητικούς και άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη. Ως αντικαταστατό σε συνταγές που περιέχουν κακάο πρέπει να προσέξετε την ποσότητα αφού η γεύση της χαρουπόσκονης είναι πολύ πιο γλυκιά από αυτή του κακάο.

    Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη ζαχαροπλαστική στα κέικ, σε ζεστά ποτά, στα μιλκσέικ και σε άλλα επιδόρπια ως αντικαταστατό της σκόνης κακάο όπως επίσης και σε μπάρες δημητριακών.

    Quick View

    WishList

  4. NEW
    Γλυκόριζα Σκόνη

    H γλυκόριζα (Glycyrrhiza glabra) φύεται σε αρκετά μέρη της Ευρώπης και της Ασίας και έχει χρησιμοποιηθεί σε τρόφιμα και ως φάρμακο επί χιλιάδες χρόνια: ως καταπραϋντικό, χαλαρωτικό, αντιφλεγμονώδες και αποχρεμπτικό.

    Η κατανάλωση της γλυκόριζας κάνει καλό και στο αναπνευστικό μας σύστημα καταπραΰνει το βήχα και λόγω του ότι είναι πλούσιο σε φυσικά αντιοξειδωτικά, βοηθά στην μείωση των τριγλυκεριδίων που συσσωρεύονται στο συκώτι καλυτερεύοντας την υγεία όσων υποφέρουν από ηπατικές παθήσεις. Είναι χρήσιμη για να καταπολεμήσουμε διάφορες ενοχλήσεις του γαστρεντερικού μας συστήματος, την δυσκοιλιότητα, τον αργό μεταβολισμό και πιο σοβαρά προβλήματα όπως το έλκος. Βοηθά όσους υποφέρουν από δερματικές παθήσεις και έρπη, ενώ υπό την μορφή αφεψήματος είναι χρήσιμη ενάντια στις αϋπνίες λόγω της χαλαρωτικής της δράσης. Θεωρείται μαλακτικό του πεπτικόυ συστήματος και αντιοξειδωτικό του ήπατος. 

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαγορεύεται η χρήση της γλυκόριζας από υπερτασικά άτομα. 

    Προετοιμασία: 1 κουταλιά, 7-10 Λεπτά, 80° Κελσίου

    Quick View

    WishList

  5. NEW
    Μαστίχα Χίου Σκόνη

    Η μαστίχα Χίου παράγεται από τον κορμό του δέντρου Pistacia lentiscus, της οικογένειας Anacardiaceae. Η ρητίνη της μαστίχας έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή θεραπευτική, ενώ πρόσφατα βρέθηκε πως είναι ιδιαίτερα δραστική έναντι του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού.

    Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, και στη μαγειρική για να δώσει γεύση και πλούσιο άρωμα, για την παρασκευή στοματικού διαλύματος και σκέτη, ως μαστίχα.

    Quick View

    WishList

  6. NEW
    Σουσάμι Μαύρο

    Στα Ελληνικά ονομάζεται κύμινον το αιθιοπικόν. Οι δε σπόροι του μαυροκούκι, μαυρόσπορος, μαυροσούσαμο ή και μαυροσήσομο. Στην Κύπρο οι σπόροι του φυτού είναι γνωστοί ως μαυρόκοκκος.  Άλλα ονόματα που μερικές φορές χρησιμοποιούνται παραπλανητικά, είναι το μαύρο κύμινο, σπόροι μαύρου κρεμμυδιού και μαύρο σουσάμι.

    Οι σπόροι από το φυτό Νιγέλα την εδώδιμο, χρησιμοποιούνται ως καρύκευμα στις κουζίνες της Ινδίας και της Μέσης Ανατολής. Οι μαύροι σπόροι που έχουν μια τραγανή υφή, είναι λίγο πικάντικοι και έχουν μια έντονη πικρή γεύση και οσμή, σαν ένα συνδυασμό από κρεμμύδι, μαύρο πιπέρι και ρίγανη.

    Αυτοί οι μικροί σπόροι έχουν πάνω από εκατό διαφορετικά χημικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων άφθονων πηγών από όλα τα απαραίτητα λιπαρά οξέα. Αν και είναι το έλαιο που χρησιμοποιείται πιο συχνά, για θεραπευτικούς λόγους, χρησιμοποιούνται συχνά ολόκληροι στο μαγείρεμα γλυκών και στην παρασκευή ορισμένων Μεσογειακών τυριών. Οι ξερο-ψημένοι σπόροι νιγέλα νοστιμίζουν κάρυ, λαχανικά και όσπρια. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν "πιπέρι", σε συνταγές με λοβό φρούτα, λαχανικά, σαλάτες και πουλερικά.

    Χρησιμοποιούνται επίσης, ως μέρος του μείγματος μπαχαρικών phoron panch και από μόνη της σε πολλές συνταγές στη Βεγγαλική κουζίνα, με πιο αναγνωρίσιμο το ψωμί naan. Η νιγέλα χρησιμοποιείται και στα Αρμένικα "κορδονάτα" τυρι στη Μέση Ανατολή με την ονομασία majdouleh ή majdouli.

    Οι σπόροι από τη Νιγέλα την εδώδιμο ή τη νιγέλα, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως συστατικό του μπαχαράτ αλλά και του ρας ελ χανούτ

    Quick View

    WishList

  7. Γλυκάνισο Αλεσμένο

    Ο γλυκάνισος είναι ένα μονοετές φυτό που στη χώρα μας είναι αυτοφυές. Είναι πολύ αρωματικός και οι σπόροι του χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική και στη μαγειρική, αλλά και στην ποτοποιία και την αρτοποιία. Έχει επίσης φαρμακευτικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται ως αποχρεμπτικό και ήπιο ηρεμιστικό. Βελτιώνει την πέψη, ανακουφίζει από τον τυμπανισμό της κοιλιάς και δρα ευεργετικά στο συκώτι και το κυκλοφορικό σύστημα. Βοηθάει αποτελεσματικά τα παιδιά με βρογχικά προβλήματα και άσθμα. Τέλος, ανακουφίζει τους παιδικούς κολικούς.

    Quick View

    WishList

  8. NEW
    Κανέλα Κεΰλάνης Αλεσμένη

    Το Κιννάμωμον το γνήσιον (Cinnamomum verum) κοινώς, κανέλα Κεϋλάνης ή κανέλα Σρι Λάνκα, είναι ένα μικρό αειθαλέςδέντρο που ανήκει στην οικογένεια των Λαουρίδων (Lauraceae), ιθαγενές στη Σρι Λάνκα. Μεταξύ των άλλων ειδών, ο εσωτερικός φλοιός του χρησιμοποιείται για να γίνει κανέλα.

    Η κανέλα χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Μπαίνει στα σμυρνεϊκά γλυκά, στους σπιτικούς χαλβά­δες, στις μηλόπιτες, στους λουκουμάδες, στα μελομακάρονα, στη μπουγάτσα, στο γιαούρτι, στο ρυζόγαλο, στη φρουτοσαλάτα, στο τσάι, στον καφέ κλπ.

    Ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι η κατανάλωση κανέλας ωφελεί την υγεία, κυρίως επειδή μπορεί να ρίξει το “ζάχαρο” του αίματος. Μια συνετή δοσολογία ωστόσο θα πρέπει να θεωρηθεί το 1 γραμμάριο την ημέρα καθώς η πιο κοινή ποικιλία της κανέλας, η κασσία, μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες λόγω της κουμαρίνης την οποία περιέχει σε σημαντικές ποσότητες. Επίσης φαίνεται ότι η υπογλυκαιμική ιδιότητα της κανέλας δεν εξαρτάται από τη δοσολογία.

    Quick View

    WishList

  9. NEW
    Μαχλέπι Σπυρί

    Μουχαλέπιον, µαχαλέπι ή µέχλεπι είναι η µυρωδάτη σκόνη που χρησιµοποιούµε για να αρωµατίσουµε παραδοσιακές ζύµες. Το αρωματικό και ξεχωριστό μαχλέπι, θυμίζει κάτι ανάμεσα σε πικραμύγδαλο και κεράσι και κάνει το σπίτι να μυρίσει Πάσχα. Εδώ και αιώνες στην Ελλάδα αποτελεί μαζί με το κακουλέ και την μαστίχα την ευωδιαστή «αγία τριάδα» της ζαχαροπλαστικής της Λαμπρής. Έχει όμως και μια άλλη ωφέλιμη πλευρά.

    Για να μην εξατμιστεί το άρωμά του, διατηρούμε τους σπόρους μέσα σε ένα καλά σφραγισμένο βάζο, σε ξηρό περιβάλλον.

    • Για να «δυναμώσουμε» το άρωμα των σπόρων, είναι καλό, λίγο πριν τους κοπανίσουμε, να τους καβουρδίσουμε σε ένα ζεστό τηγάνι, χωρίς κάποια λιπαρή ουσία.

    • Εκτός από το τσουρέκι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μπισκότα, κέικ με ξερά φρούτα, βασιλόπιτες αλλά και κρέμες βανίλια.

    • Η ιδανική δοσολογία σε ζύμες είναι περίπου 1½ κουτ. γλυκού ανά κιλό αλεύρου.

    Quick View

    WishList

Προβολή ως Πλέγμα Λίστα

Showing 1-9 of 18 results

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση