Προϊόντα Ζαχαροπλαστικής

Προβολή ως Πλέγμα Λίστα

Showing 1-9 of 18 results

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Γλυκάνισο Αλεσμένο

    Ο γλυκάνισος είναι ένα μονοετές φυτό που στη χώρα μας είναι αυτοφυές. Είναι πολύ αρωματικός και οι σπόροι του χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική και στη μαγειρική, αλλά και στην ποτοποιία και την αρτοποιία. Έχει επίσης φαρμακευτικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται ως αποχρεμπτικό και ήπιο ηρεμιστικό. Βελτιώνει την πέψη, ανακουφίζει από τον τυμπανισμό της κοιλιάς και δρα ευεργετικά στο συκώτι και το κυκλοφορικό σύστημα. Βοηθάει αποτελεσματικά τα παιδιά με βρογχικά προβλήματα και άσθμα. Τέλος, ανακουφίζει τους παιδικούς κολικούς.

    Quick View

    WishList

  2. NEW
    Κανέλα Κεΰλάνης Αλεσμένη

    Το Κιννάμωμον το γνήσιον (Cinnamomum verum) κοινώς, κανέλα Κεϋλάνης ή κανέλα Σρι Λάνκα, είναι ένα μικρό αειθαλέςδέντρο που ανήκει στην οικογένεια των Λαουρίδων (Lauraceae), ιθαγενές στη Σρι Λάνκα. Μεταξύ των άλλων ειδών, ο εσωτερικός φλοιός του χρησιμοποιείται για να γίνει κανέλα.

    Η κανέλα χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Μπαίνει στα σμυρνεϊκά γλυκά, στους σπιτικούς χαλβά­δες, στις μηλόπιτες, στους λουκουμάδες, στα μελομακάρονα, στη μπουγάτσα, στο γιαούρτι, στο ρυζόγαλο, στη φρουτοσαλάτα, στο τσάι, στον καφέ κλπ.

    Ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι η κατανάλωση κανέλας ωφελεί την υγεία, κυρίως επειδή μπορεί να ρίξει το “ζάχαρο” του αίματος. Μια συνετή δοσολογία ωστόσο θα πρέπει να θεωρηθεί το 1 γραμμάριο την ημέρα καθώς η πιο κοινή ποικιλία της κανέλας, η κασσία, μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες λόγω της κουμαρίνης την οποία περιέχει σε σημαντικές ποσότητες. Επίσης φαίνεται ότι η υπογλυκαιμική ιδιότητα της κανέλας δεν εξαρτάται από τη δοσολογία.

    Quick View

    WishList

  3. NEW
    Μαχλέπι Σπυρί

    Μουχαλέπιον, µαχαλέπι ή µέχλεπι είναι η µυρωδάτη σκόνη που χρησιµοποιούµε για να αρωµατίσουµε παραδοσιακές ζύµες. Το αρωματικό και ξεχωριστό μαχλέπι, θυμίζει κάτι ανάμεσα σε πικραμύγδαλο και κεράσι και κάνει το σπίτι να μυρίσει Πάσχα. Εδώ και αιώνες στην Ελλάδα αποτελεί μαζί με το κακουλέ και την μαστίχα την ευωδιαστή «αγία τριάδα» της ζαχαροπλαστικής της Λαμπρής. Έχει όμως και μια άλλη ωφέλιμη πλευρά.

    Για να μην εξατμιστεί το άρωμά του, διατηρούμε τους σπόρους μέσα σε ένα καλά σφραγισμένο βάζο, σε ξηρό περιβάλλον.

    • Για να «δυναμώσουμε» το άρωμα των σπόρων, είναι καλό, λίγο πριν τους κοπανίσουμε, να τους καβουρδίσουμε σε ένα ζεστό τηγάνι, χωρίς κάποια λιπαρή ουσία.

    • Εκτός από το τσουρέκι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μπισκότα, κέικ με ξερά φρούτα, βασιλόπιτες αλλά και κρέμες βανίλια.

    • Η ιδανική δοσολογία σε ζύμες είναι περίπου 1½ κουτ. γλυκού ανά κιλό αλεύρου.

    Quick View

    WishList

  4. NEW
    Μαχλέπι Αλεσμένο

    Μουχαλέπιον, µαχαλέπι ή µέχλεπι είναι η µυρωδάτη σκόνη που χρησιµοποιούµε για να αρωµατίσουµε παραδοσιακές ζύµες. Το αρωματικό και ξεχωριστό μαχλέπι, θυμίζει κάτι ανάμεσα σε πικραμύγδαλο και κεράσι και κάνει το σπίτι να μυρίσει Πάσχα. Εδώ και αιώνες στην Ελλάδα αποτελεί μαζί με το κακουλέ και την μαστίχα την ευωδιαστή «αγία τριάδα» της ζαχαροπλαστικής της Λαμπρής. Έχει όμως και μια άλλη ωφέλιμη πλευρά.

    Για να μην εξατμιστεί το άρωμά του, διατηρούμε τους σπόρους μέσα σε ένα καλά σφραγισμένο βάζο, σε ξηρό περιβάλλον.

    • Για να «δυναμώσουμε» το άρωμα των σπόρων, είναι καλό, λίγο πριν τους κοπανίσουμε, να τους καβουρδίσουμε σε ένα ζεστό τηγάνι, χωρίς κάποια λιπαρή ουσία.

    • Εκτός από το τσουρέκι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μπισκότα, κέικ με ξερά φρούτα, βασιλόπιτες αλλά και κρέμες βανίλια.

    • Η ιδανική δοσολογία σε ζύμες είναι περίπου 1½ κουτ. γλυκού ανά κιλό αλεύρου.

    Quick View

    WishList

  5. NEW
    Αμμωνία

    Χρησιμοποιείται στην μαγειρική και στη βιομηχανία των τροφίμων ως διογκωτικός παράγοντας και ρυθμιστής οξύτητας. Η αμμωνία λόγω της έντονης μυρωδιάς της, αλλοιώνει τη γεύση του γλυκού. Έτσι, χρησιμοποιείται κυρίως σε κουλουράκια και είδη αρτοποιείας διότι εξατμίζεται πιο γρήγορα η μυρωδιά της.

    Πλέον, την θέση της σε μεγάλο βαθμό έχει πάρει η ανθρακική σόδα.Είναι διαλυτή στο νερό αλλά αδιάλυτη σε ακετόνη και αλκοόλη.

    Quick View

    WishList

  6. NEW
    Κανέλα Αλεσμένη Ινδονησίας

    Η κανέλα (ή σύμφωνα με τον Γ. Μπαμπινιώτη καννέλα), είναι ένα μπαχαρικό που βρίσκεται στο εσωτερικό του φλοιού αρκετών δέντρων από το γένος Κιννάμωμον (Cinnamomum) που χρησιμοποιείται τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική. Ενώ το κιννάμωμον το γνήσιον (Cinnamomum verum) θεωρείται μερικές φορές ότι είναι η "αληθινή κανέλα", η περισσότερη κανέλα στο διεθνές εμπόριο προέρχεται από συγγενή είδη, τα οποία αναφέρονται επίσης ως "κασσία" ("cassia") ξεχωρίζοντας έτσι από την "αληθινή κανέλα".

    Στην Κύπρο αποκαλείται: καπαμάς ή / και καπαμάς βαρωσιώτικος

    Ο φλοιός της κανέλας χρησιμοποιείται ευρέως ως καρύκευμα. Χρησιμοποιείται κυρίως στη μαγειρική ως καρύκευμα και αρωματικό υλικό. Χρησιμοποιείται στην παρασκευή της σοκολάτας, ιδιαίτερα στο Μεξικό, ο οποίος είναι ο κύριος εισαγωγέας της κανέλας. Χρησιμοποιείται επίσης σε πολλές συνταγές ζαχαροπλαστικής, όπως μηλόπιτες, λουκουμάδες και κουλούρια κανέλας, καθώς και πικάντικες καραμέλες, καφέ, δικότερα μήλα, ακόμη, πωλείται ξεχωριστά ένα μείγμα κανέλας-ζάχαρης, για τέτοιους σκοπούς. Χρησιμοποιείται επίσης στην Τουρκική κουζίνα τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική. Η κανέλα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε τουρσί. Κανέλα σε μορφή σκόνης ήταν εδώ και καιρό ένα σημαντικό μπαχαρικό στην Περσική κουζίνα, που χρησιμοποιούνται σε μια ποικιλία από παχτσάι, ζεστή σοκολάτα και λικέρ. Στη Μέση Ανατολή, η κανέλα χρησιμοποιείται συχνά σε αλμυρά πιάτα με κοτόπουλο και αρνί. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η κανέλα και η ζάχαρη, χρησιμοποιούνται συχνά για να αρωματίσουν δημητριακά, πιάτα που βασίζονται στο ψωμί, όπως φρυγανιές και φρούτα, ειιές σούπες, ποτά και γλυκά. Η κανέλα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ως συστατικό του μπαχαράτ.

    Η κανέλα είναι ένα δημοφιλές άρτυμα σε πολλά αλκοολούχα ποτά.

    Τα σκευάσματα κανέλας με μπράντυ, που ονομάζονται "Λικέρ κανέλας" και που γίνονται από αποσταγμένο αλκοόλ, είναι δημοφιλή σε ορισμένα μέρη της Ελλάδας. Στην Ευρώπη, δημοφιλή παραδείγματα τέτοιων ποτών είναι τα Maiwein (λευκό κρασί με woodruff) και Żubrówka (βότκα αρωματισμένη με χορτάρι βίσωνα).

    Quick View

    WishList

  7. NEW
    Μαστίχα Χίου Σπασμένη

    Η μαστίχα Χίου παράγεται από τον κορμό του δέντρου Pistacia lentiscus, της οικογένειας Anacardiaceae. Η ρητίνη της μαστίχας έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή θεραπευτική, ενώ πρόσφατα βρέθηκε πως είναι ιδιαίτερα δραστική έναντι του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού.

    Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, και στη μαγειρική για να δώσει γεύση και πλούσιο άρωμα, για την παρασκευή στοματικού διαλύματος και σκέτη, ως μαστίχα.

    Quick View

    WishList

  8. NEW
    Τρίμμα Άρτου - Φρυγανιά τριμμένη

    Αλεύρι σίτου, φυτικό έλαιο, σιρόπι γλυκόζης, μαγιά, αλάτι, εκχύλισμα βύνης κριθαριού, γαλακτωματοποιητές: λεκιθίνη σόγιας, εστέρες του μόνο και διακετυλοτρυγικού οξέος με μόνο και διγλυκερίδια λιπαρών οξέων, ζάχαρη. Το προϊόν μπορεί να περιέχει ίχνη από σουσάμι.

    Quick View

    WishList

  9. Γλυκάνισο Σπυρί

    Ο Γλυκάνισος είναι η κοινή ονομασία του ετήσιου ποώδους φυτού του είδους Πιμπινέλλη το άνισον (Pimpinella anisum) του γένους Πιμπινέλλη της οικογένειας των Σκιαδοφόρων (Umbelliferae). Ως γλυκάνισος αναφέρονται και οι σπόροι ή η σκόνη του φυτού αυτού. Λέγεται επίσης και άνισο καθώς επίσης υπάρχει και ο αστεροειδής γλυκάνισος. Η καταγωγή του είναι από την ανατολική Μεσόγειο ή τη Μέση Ανατολή όμως σήμερα έχει διαδοθεί στην Ευρώπη την Ασία και την Αμερική. Ο βλαστός του είναι ίσιος και έχει ύψος που κυμαίνεται από 25 έως 75 εκατοστά. Χρησιμοποιείται από το 2000 π.Χ. ως αρωματικό, καρύκευμα και φάρμακο. Οι καρποί του είναι ωοειδείς, σκληροί και ανοικτού καφέ χρώματος. Η γεύση του είναι χαρακτηριστική και όπως λέγεται η μυρωδιά του μάραθου με αυτή του γλυκανίσου μοιάζουν. Ο γλυκάνισος έχει χαρακτηριστικό άρωμα με σπασμολυτικές και αποχρεμπτικές ιδιότητες γι' αυτό και χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του κρυολογήματος, του βήχα και την καταπολέμηση της δυσφορίας που αισθάνονται στο αναπνευστικό οι καπνιστές. Για τον σκοπό αυτό μπορείτε να κάνετε εισπνοές με το αιθέριο έλαιο γλυκάνισου.

    Ακόμα, ο γλυκάνισος πολύ συχνά χρησιμοποιείται ως αρωματικό σε αλκοολούχα ποτά, όπως το αψέντι, το ούζο και το ρακί, αλλά η χρήση του είναι συνηθισμένη και από αρτοποιούς, προσφέροντας έντονο δροσερό άρωμα στα αρτοσκευάσματα και τα γλυκά τους.


    Quick View

    WishList

Προβολή ως Πλέγμα Λίστα

Showing 1-9 of 18 results

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση