Όσπρια

Προβολή ως Πλέγμα Λίστα

1 είδος results

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. NEW
    Τσιμένι Σπυρί

    Χρησιμοποιείται για να καρυκεύουμε με το χαρακτηριστικό άρωμά τους τον παστουρμά. Αποτελεί σημαντικό συστατικό στο μείγμα του Κάρυ, αλλά και σε πολλά ακόμα μείγματα μπαχαρικών και βοτάνων, περισσότερο ή λιγότερο γνωστά. Το Τσιμένι ή Τριγωνέλλα, είναι ιδιαιτέρως γνωστό σε όλους μας για την έντονη μυρωδιά και γεύση του, καθώς και για το ότι μένει στα υγρά του σώματος, αρκετές ώρες αφού το καταναλώσουμε.

    Πρόκειται για ένα φυτό, οι σπόροι του οποίου στο παρελθόν θεωρούνταν ορεκτικοί και τονωτικοί, αφού είναι πλούσιοι σε σίδηρο και έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, ενώ κατηγοριοποιούνται στα όσπρια. Τα τελευταία χρόνια, επίσης, διαπιστώθηκε επιστημονικά πως η τακτική κατανάλωση των σπόρων του μοσχοσίταρου βοηθά στη διατήρηση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων στα επιθυμητά όρια.

    Όταν τους προμηθευτείτε, κατά προτίμηση ολόκληρους, θα πρέπει να θυμάστε πως χρειάζονται προσεκτικό καβούρδισμα σε χαμηλή φωτιά για λίγα μόλις λεπτά. Μόνο έτσι θα απελευθερωθεί το ζεστό άρωμά τους αλλά και η γεύση τους,που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε καμένη ζάχαρη και σέλινο. Είναι επίσης έτσι πολύ πιο εύκολο να τους κοπανίσετε στο γουδί ή να τους τρίψετε στη μηχανή του καφέ, αν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε τη σκόνη τους. Σε όποια συνταγή κι αν τους προσθέσετε, να το κάνετε με φειδώ για να μην πικρίσει.

    Χρησιμοποιήστε τους σε σούπες, ομελέτες, σαλάτες με κρεμμύδια ή πατάτες, σε σάλτσες με γιαούρτι και σε λεμονάτα φαγητά.

    Quick View

    WishList

Προβολή ως Πλέγμα Λίστα

1 είδος results

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση