Βότανα & Αφεψήματα

Προβολή ως Πλέγμα Λίστα

Showing 1-9 of 52 results

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. NEW
    Χέννα Φυσική (Μαύρη)

     Η χέννα είναι απόλυτα φυσικό προϊόν που δεν μπορεί μόνο να βάψει τα μαλλιά σας, αλλά μπορεί να επαναφέρει τη δύναμή τους, χωρίς τις καταστροφικές συνέπειες των βιομηχανικών βαφών μαλλιών. 

    Οδηγίες:

    • Ανακατέψτε χέννα σε σκόνη με χυμό λεμόνι, μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής πάστα. Ο χυμός λεμόνι επιτρέπει στη βαφή να εισχωρήσει βαθύτερα στην τρίχα.
    • Αφήστε το μείγμα σε ένα καλυμμένο πλαστικό μπολ για τουλάχιστον 8 ώρες. Μπορείτε να το ετοιμάσετε πριν πέσετε για ύπνο για να το χρησιμοποιήσετε το πρωί.
    • Πλύνετε καλά τα μαλλιά σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε μαλακτικό και στεγνώστε τα με μια πετσέτα.
    • Χωρίστε τα μαλλιά σε τούφες και ξεκινήστε εφαρμόζοντας τη βαφή από τις ρίζες, καλύπτοντας εντελώς τα μαλλιά.
    • Αφού περάσετε όλα τα μαλλιά σας, τυλίξτε τα με σελοφάν και καλύψτε τα με μια πετσέτα.
    • Αφήστε τη χέννα να δράσει για μία ώρα.
    • Λουστείτε όπως συνήθως, προσέχοντας να ξεπλύνετε καλά το προϊόν.

    Quick View

    WishList

  2. NEW
    Τσάι Πράσινο

    Τα αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού, τα οποία ονομάζονται κατεχίνες, συλλέγουν τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να καταστρέψουν το DNA και να συμβάλλουν στην εμφάνιση καρκίνου, θρόμβους στο αίμα και αρτηριοσκλήρωση. Τα σταφύλια και τα μούρα, το κόκκινο κρασί και η μαύρη σοκολάτα έχουν επίσης ισχυρά αντιοξειδωτικά.

    Λόγω της μικρής επεξεργασίας του πράσινου τσαγιού – τα φύλλα του ξεραίνονται και επεξεργάζονται με ατμό και δεν υπόκεινται σε ζύμωση όπως το μαύρο τσάι και το τσάι ουλόνγκ (oolong)  – οι μοναδικές κατεχίνες του, ειδικά η επιγαλλοκαχετίνη (EGCG),  έχουν μεγαλύτερη συγκέντρωση.

    Προσθέστε ένα ή δύο κουταλάκια του γλυκού φύλλα πράσινου τσαγιού σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό, σουρώνοντάς το και αφήστε τα για πέντε λεπτά. Προσθέστε πάγο, αν το προτιμάτε κρύο. Οι ειδικοί συστήνουν τρία φλιτζάνια την ημέρα. Και μην ανησυχείτε, περιέχει πολύ λιγότερη καφεΐνη από τον καφέ ή το μαύρο τσάι.

     Για ένα φλιτζάνι ζεστού τσαγιού ρίχνουμε 1 κουταλιά του γλυκού  τσάι. Το αφήνουμε 2 με 3 λεπτά στους 75 με 80 βαθμούς οC, σουρώνουμε και το πίνουμε.

    Quick View

    WishList

  3. NEW
    Τριβόλι Κομμένο Αποξηραμένο

    Το τριβόλι αποτελεί μια ασφαλή μέθοδο τόνωσης τόσο της λίμπιντο όσο και της στύσης . Σε αντίθεση μάλιστα με άλλα φυτικά τονωτικά , όπως το ginseng, δεν προκαλεί αύξηση της αρτηριακής πίεσης . Όσο για τον τρόπο δράσης του , ρυθμίζει τα επίπεδα της σεξουαλικής ενέργειας και δύναμης .

    Το τριβόλι χορηγείται και σε γυναίκες που παρουσιάζουν χαμηλή λίμπιντο και η οποία μπορεί να οφείλεται σε εξάντληση ή στην ανάρρωση από κάποια ασθένεια . Ταυτόχρονα , όμως , το τριβόλι ( ιδιαίτερα της Βουλγαρίας ) θεωρείται ότι βοηθάει και στη ρύθμιση του επιπέδου των ορμονών , γι’αυτό και συστήνεται ως αγωγή κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης , αλλά και σε περιπτώσεις προεμμηνορροϊκολυ συνδρόμου.

    Εκτός από φάρμακο κατά της σεξουαλικής δυσλειτουργίας και της ανδρικής στειρότητας , το tribulus terrestris βοηθάει στην αντιμετώπιση και άλλων παθήσεων , ιδίως αυτών που αφορούν το ουροποιητικό σύστημα , όπως η δυσκολία κατά την ούρηση , ενώ βελτιώνει και τη λειτουργία του προστάτη . Παράλληλα, ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος και δίνεται ως αγωγή για την υπέρταση , τον ίλιγγο, τον πονοκέφαλο, το κρυολόγημα αλλά και για διάφορες δερματικές παθήσεις (π.χ. ψωρίαση, έρπης) και οφθαλμολογικά προβλήματα (π.χ. επιπεφυκίτιδα). Πρόκειται, τέλος, για ένα πολύ καλό χωνευτικό, ενώ συμβάλλει στην αποτοξίνωση του πεπτικού συστήματος και του ήπατος.


    Προετοιμασία: 1 κουταλιά, 7-10 Λεπτά, 80° Κελσίου

    Quick View

    WishList

  4. NEW
    Τίλιο - Φλαμούρι Αποξηραμένο

    Το βότανο χρησιμοποιείται από το παρελθόν για την αποκατάσταση ποικιλίας ιατρικών προβλημάτων. Χρησιμοποιείται ως  αποχρεμπτικό, διουρητικό, αντισπασμωδικό,  ηρεμιστικό,  για την θεραπεία των λοιμώξεων, την αποκατάσταση της κεφαλαλγίας, την θεραπεία σπασμών, διαταραχών του ήπατος, της χοληδόχου κύστης και την αύξηση της εφίδρωσης. 

    Το τσάι τίλιου είναι πολύ δημοφιλές στη Γαλλία. Το τίλιο χρησιμοποιείται στη μαγειρική ως συστατικό ποτών και εδεσμάτων. Είναι το καταλληλότερο ρόφημα για το απόγευμα ή για αργά το βράδυ καθώς χαλαρώνει τον οργανισμό μας από την ένταση της καθημερινότητας. Σύμμαχος μας στο κρυολόγημα με ευχάριστη γεύση και άμεσο αποτέλεσμα. 

    Συνδυάστε το:

    -για την υπέρταση μπορεί να συνδυαστεί με τον Κράταιγο και τον Ιξό, για την νευρική ένταση με Λυκίσκο και για το κοινό κρυολόγημα με άνθη Σαμπούκου.

    -Το λάδι του τίλιου έχει αναπλαστικές και λευκαντικές ιδιότητες και βοηθά στην αντιμετώπιση των ρυτίδων.

    -Είναι το καταλληλότερο ρόφημα για το απόγευμα ή για αργά το βράδυ καθώς χαλαρώνει τον οργανισμό μας από την ένταση της καθημερινότητας.

    -συνδυάζεται πολύ καλά με το χαμομήλι.

    Η περιεκτικότητα καφεΐνης είναι Μηδενική.
    Προετοιμασία: 2 κουταλιές, 5-10 Λεπτά, 100° Κελσίο

    Quick View

    WishList

  5. NEW
    Ταραξάκο Φύλλα

    Ενώ η πικραλίδα (ή ταραξάκο, ταράξακος, ραδίκι του βουνού, αγριοράδικο, μαρουλίδα, αγριομάρουλο, πικραφάνα) θεωρείται από πολλούς κηπουρούς και ιδιοκτήτες γκαζόν, ως ένα αγριόχορτο, το φυτό έχει πολλές μαγειρικές και φαρμακευτικές χρήσεις. Τα άνθη του χρησιμοποιούνται για να φτιάξουν κρασί πικραλίδας, τα χόρτα χρησιμοποιούνται στις σαλάτες, οι ρίζες έχουν χρησιμοποιηθεί για να κάνουν ένα υποκατάστατο του καφέ (όταν ψήνονται και αλέθονται σε σκόνη) και το φυτό χρησιμοποιήθηκε από τους ιθαγενείς Αμερικανούς ως τροφή και φάρμακο.

    Τονώνει τις λειτουργίες του ήπατος, καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα, διεγείρει τις εκκρίσεις της χολής και κρατά τη χοληστερίνη σε χαμηλά επίπεδα. Βοηθά εξαιρετικά το συκώτι σαν τονωτικό & το βοηθά να απομακρύνει τοξίνες κάθε προέλευσης. Συντελεί δραστικά και στην καύση των λιπαρών. Ένα φυτό με διουρητικές ιδιότητες που όμως δεν δημιουργεί απώλειες καλίου, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα διουρητικά, καθώς περιέχει άφθονη ποσότητα και τροφοδοτεί τον οργανισμό μας όσο το καταναλώνουμε. 

    Η περιεκτικότητα καφεΐνης είναι Μηδενική.
    Προετοιμασία: 1-1.5 κουταλιά, 7-12 Λεπτά, 95° Κελσίου

    Quick View

    WishList

  6. NEW
    Στέβια Φύλλα

    Η Στέβια (βοτανικό όνομα Stevia rebaudiana) είναι είδος φυτού. Περιέχει μια ουσία η οποία ονομάζεται στεβιόζη ή στεβιόλη η οποία έχει μεγαλύτερη γλυκαντική δύναμη από την ζάχαρη. Χρησιμοποιείται σε αρκετές χώρες ως εναλλακτική γλυκαντική ουσία από την ζάχαρη.

    Η γλυκιά γεύση των φύλλων της είναι γνωστή εδώ και αιώνες και χρησιμοποιείται ως φυσικό γλυκαντικό. Τα τελευταία χρόνια το φυτό στέβια και τα γλυκαντικά που προέρχονται από τα φύλλα του τράβηξαν την προσοχή εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης σε τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και θερμίδες. Τα φύλλα του φυτού και τα γλυκαντικά που προέρχονται από αυτό έχουν πολλαπλάσια γλυκύτητα από τη ζάχαρη, δεν αποδίδουν ενέργεια (θερμίδες) και δεν περιέχουν υδατάνθρακες.

    Τα φύλλα του φυτού στέβια είναι 30 με 45 φορές πιο γλυκά από τη ζάχαρη και τρώγονται ωμά ή χρησιμοποιούνται ολόκληρα σε ροφήματα βοτάνων και τρόφιμα. H στέβια εκτός της γλυκιάς γεύσης της, διαθέτει και αντιβακτηριδιακές, αντιοξειδωτικές και επουλωτικές ιδιότητες. Επίσης, χρησιμοποιείται κατά της τερηδόνας, ρυθμίζει το ζάχαρο στο αίμα και περιποιείται το δέρμα.

     
    Διατίθεται σε λευκή κρυσταλλική μορφή.

    Η περιεκτικότητα καφεΐνης είναι Μηδενική.
    Προετοιμασία: 1/4 της κουταλιάς του γλυκού

    Quick View

    WishList

  7. NEW
    Σουσάμι Μαύρο

    Στα Ελληνικά ονομάζεται κύμινον το αιθιοπικόν. Οι δε σπόροι του μαυροκούκι, μαυρόσπορος, μαυροσούσαμο ή και μαυροσήσομο. Στην Κύπρο οι σπόροι του φυτού είναι γνωστοί ως μαυρόκοκκος.  Άλλα ονόματα που μερικές φορές χρησιμοποιούνται παραπλανητικά, είναι το μαύρο κύμινο, σπόροι μαύρου κρεμμυδιού και μαύρο σουσάμι.

    Οι σπόροι από το φυτό Νιγέλα την εδώδιμο, χρησιμοποιούνται ως καρύκευμα στις κουζίνες της Ινδίας και της Μέσης Ανατολής. Οι μαύροι σπόροι που έχουν μια τραγανή υφή, είναι λίγο πικάντικοι και έχουν μια έντονη πικρή γεύση και οσμή, σαν ένα συνδυασμό από κρεμμύδι, μαύρο πιπέρι και ρίγανη.

    Αυτοί οι μικροί σπόροι έχουν πάνω από εκατό διαφορετικά χημικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων άφθονων πηγών από όλα τα απαραίτητα λιπαρά οξέα. Αν και είναι το έλαιο που χρησιμοποιείται πιο συχνά, για θεραπευτικούς λόγους, χρησιμοποιούνται συχνά ολόκληροι στο μαγείρεμα γλυκών και στην παρασκευή ορισμένων Μεσογειακών τυριών. Οι ξερο-ψημένοι σπόροι νιγέλα νοστιμίζουν κάρυ, λαχανικά και όσπρια. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν "πιπέρι", σε συνταγές με λοβό φρούτα, λαχανικά, σαλάτες και πουλερικά.

    Χρησιμοποιούνται επίσης, ως μέρος του μείγματος μπαχαρικών phoron panch και από μόνη της σε πολλές συνταγές στη Βεγγαλική κουζίνα, με πιο αναγνωρίσιμο το ψωμί naan. Η νιγέλα χρησιμοποιείται και στα Αρμένικα "κορδονάτα" τυρι στη Μέση Ανατολή με την ονομασία majdouleh ή majdouli.

    Οι σπόροι από τη Νιγέλα την εδώδιμο ή τη νιγέλα, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως συστατικό του μπαχαράτ αλλά και του ρας ελ χανούτ

    Quick View

    WishList

  8. NEW
    Σκορπίδι - Σκορπιδόχορτο

    Το σκορπιδόχορτο είναι διουρητικό και δρα κατά της κυστίτιδας και της νεφρίτιδας. Το βλαστάρι του μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών, των λίθων στα νεφρά και στην ουροδόχο κύστη. Τέλος είναι αποτελεσματικό για τον προστάτη και τις ασθένειες του ουροποιητικού συστήματος.

    Παρασκευάζεται ως αφέψημα. Βράζουμε 6 γραμμάρια σε 1,5 φλιτζάνι νερό για 5-10 λεπτά λεπτά. Μία φορά την μέρα. Αν θέλουμε μπορούμε να το γλυκάνουμε με μέντα ή γλυκάνισο.

    Ένα αποτελεσματικό μείγμα για τις πέτρες στα νεφρά γίνεται με σκορπίδι, δίανθο, πολύκομπο (από 1 μέρος) και σπόρους πεντάνευρου (1,5 μέρος). Βράζουμε 27 γραμμάρια από το μείγμα για 10 λεπτά σε 3 φλιτζάνια νερό το σουρώνουμε και πίνουμε το μισό το πρωί και το υπόλοιπο το βράδυ. Το ρόφημα αυτό το πίνουμε για μία εβδομάδα.

    Quick View

    WishList

  9. NEW
    Σαλέπι

    Σαλέπι

    115,00 €
    Σαλέπι
    115,00 €

    Το σαλέπι θεωρείται και φαρμακευτική ουσία γιατί περιέχει αραβίνητραγακανθίνη και πολύ άμυλο το οποίο, όταν διαλύεται στο νερό, δημιουργεί ένα υγρό πηκτό και βλεννώδες και θεωρείται κατάλληλο για την ανακούφιση του βήχα, του άσθματος και του στομαχόπονου. 

    Το σαλέπι χρησιμοποιείται κυρίως στην Ανατολή αλλά και στην Ελλάδα ως χειμωνιάτικο θερμαντικό, μαλακτικό και θρεπτικό πρωινό ρόφημα. Οι κόνδυλοι αρχικά βρέχονται με ζεματιστό νερό για να απομακρυνθεί το αιθέριο έλαιο που περιέχουν και το οποίο αν παραμείνει, προσδίδει στο σαλέπι γεύση πικρή και δυσάρεστη. Στη συνέχεια αποξηραίνονται και αλέθονται. Παρασκευάζεται αφέψημα της σκόνης το οποίο γλυκαίνεται με ζάχαρη ή μέλι και αρωματίζεται με κανέλλα ή πιπερόριζα που και αυτή είναι σκόνη από τη ρίζα του φυτού Ζιγγίβερ το φαρμακευτικό (Zingiber officinale). Το σαλέπι μπορεί να είναι μία από τα τρεις επιλογές γεύσης για την παρασκευή του παγωτού προκειμένου να έχει το όνομα "παγωτό καϊμάκι".

    Quick View

    WishList

Προβολή ως Πλέγμα Λίστα

Showing 1-9 of 52 results

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση