Μείγματα Μπαχαρικών

Προβολή ως Πλέγμα Λίστα

Showing 1-9 of 11 results

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. NEW
    Κάρυ Σκόνη

    Το Κάρυ (σκόνη) (Curry powder) είναι ένα μείγμα μπαχαρικών με πολύ διαφορετική σύνθεση, βασιζόμενο στην κουζίνα της Νότιας Ασίας. Η σκόνη κάρυ και η σύγχρονη Αγγλική χρήση της λέξης "κάρυ", είναι δυτική εφεύρεση και δεν αντανακλά τυχόν ειδικό τρόφιμο της Νότιας Ασίας, αν και ένα παρόμοιο μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιείται στη βόρεια Νότια Ασία, ονομάζεται γκαράμ μασάλα. 

    Η λέξη "κάρυ" προέρχεται από την λέξη kari των Ταμίλ που σημαίνει "σάλτσα, νοστιμιάς για το ρύζι". Ωστόσο, η χρήση των ομοίων-με-κάρυ μειγμάτων, ήταν διαδεδομένα στη Νότια Ασία, πολύ πριν από την άφιξη των Ευρωπαίων στην Ινδία.

    Στην πραγματικότητα, σχεδόν 4.000 χρόνια πριν μείγματα μπαχαρικών με βασικά συστατικά την πιπερόριζα, το σκόρδο, την κιτρινόριζα, χρησιμοποιούνταν στο πολιτισμό της κοιλάδας του Ινδού.Το πιπέρι τσίλι, ένα ευρέως διαδεδομένο συστατικό του κάρυ σήμερα, έφτασε κατά τον 16ο αιώνα, στη Νότια Ασία από την Αμερική, δια μέσου της Κολομβιανής Ανταλλαγής. 

    Συνήθως περιέχει κουρκουμά, ο οποίος του προσδίδει χρυσοκίτρινο χρώμα. Ο κουρκουμάς αποτελεί την βάση για το κάρυ που είναι εξαιρετικά ευεργετικό μπαχαρικό. Χαρακτηριστικό του κουρκουμά είναι το έντονο κίτρινο, σχεδόν χρυσαφί του χρώμα.

    Άλλα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται για την Παρασκευή του κάρυ είναι κιτρινόριζα,(κουρκουμάς) κόλιανδρο, κύμινο, μαύρο πιπέρι, τζίντζερ, πάπρικα, ή (τσίλι σκόνη) σιναπόσπορος, κανέλα, γαρίφαλο και κάρδαμο. Στην Ινδία υπάρχουν διαφορετικά μίγματα, ανάλογα με τη χρήση τους, πιο βαριά για το κρέας και πιο ελαφριά για τα θαλασσινά ή λαχανικά.

    Στην πραγματικότητα, ο όρος κάρυ που χρησιμοποιείται από τους Ινδούς αναφέρεται σε όλα τα πιάτα με σάλτσα ή πιάτα του ατμού που αρωματίζονται από ένα ειδικό μίγμα καρυκευμάτων. Αντίθετα, στη Δύση, όταν χρησιμοποιούμε τον όρο κάρυ, δεν αναφερόμαστε στο πιάτο αλλά στο μίγμα καρυκευμάτων.

    Ταιριάζει απόλυτα με το κοτόπουλο, την πατατοσαλάτα, τα βραστά αυγά, τις γαρίδες και φυσικά με το ρύζι. Μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί σε ντρέσινγκς για σαλάτες, λαχανικά και σούπες.

    Quick View

    WishList

  2. NEW
    Λεμονοπίπερο

    Το λεμονοπίπερο, είναι ένα μείγμα μπαχαρικών, που αν και αρχικά ξεκίνησε να χρησιμοποιείται μόνο με το ψάρι, σταδιακά κέρδισε τη θέση του σε πολλές ακόμη συνταγές, όπως το κρέας το κοτόπουλο, αλλά και σε σούπες και σχεδόν κάθε συνταγή. Ο συνδυασμός των μπαχαρικών, η ύπαρξη σπασμένων κόκκων πιπεριού, κι όχι σκόνης,  δίνουν μια ένταση στη γεύση και έντονο, ευδιάκριτο αρώματα λεμονιού, που μπορεί να κερδίσει τις εντυπώσεις.

    Περιέχει: Πιπέρι μαύρο, Σουμάκ, Αλάτι, Σινάπι, Σκόρδο, Λεμόνι, φλούδες Εσπεριδοειδών

     

    Quick View

    WishList

  3. NEW
    Μείγμα για Κεφτεδάκια

    Μαζί με τις τηγανιτές πατάτες, τα κεφτεδάκια & τα μπιφτέκια, είναι για τους περισσότερους αγαπημένος συνδυασμός, από τα παιδικά χρόνια. Απολαύστε τα τώρα, με ένα πολύ ξεχωριστό μείγμα μπαχαρικών και ασχοληθείτε μόνο με τις αναμνήσεις σας.

    Quick View

    WishList

  4. NEW
    Μείγμα για Σαλάτα

    Τα μπαχαρικά που αποτελούν το μείγμα, την κάνουν ιδανική επιλογή για τη γνωστή μας σαλάτα χωριάτικη και κάθε της παραλλαγή, αλλά και σε Σαλάτα με κοτόπουλο, ρόκα και και ντοματίνια, ή και κρουτόν.

    Αν είστε λάτρεις των λευκών τυριών, μη διστάσετε να ρίξετε λίγο από πάνω, πριν σερβίρετε.

    Quick View

    WishList

  5. NEW
    Μείγμα για Πατάτες

    Οι πατάτες, τηγανιτές, φούρνου, ακόμη και βραστές, είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Μαγειρέψτε με τον τρόπο που επιθυμείτε και ζεστές όπως είναι πασπαλίστε από πάνω και δώστε αρώματα και έντονη γεύση στα πιάτα σας.

    Υπολογίστε  1- 1&1/2 γεμάτη χούφτα, για κάθε κιλό πατάτας.

    Quick View

    WishList

  6. NEW
    Μουστάρδα Σκόνη
    Η Μουστάρδα είναι καρύκευμα είτε σε μορφή σκόνης είτε σε μορφή πάστας. Παρασκευάζεται από σπόρους (σπέρματα) του φυτού Sinapis alba (Σινάπι το λευκό) το γνωστό ως σινάπι ή σινιάβρι ή βρούβα ή λάψανο.
    Η μουστάρδα χρησιμοποιείται ευρέως ως συμπλήρωμα και ενισχυτικό της γεύσης στο κρέας, ειδικότερα στα λουκάνικα και σε σαλάτες. Επίσης στο σουβλάκι, σε σάντουιτς, τοστ και χοτ-ντογκ. Τέλος χρησιμοποιείται στην παρασκευή του μίγματος των μπιφτεκιών, κατά τη διάρκεια ψησίματος πατατών στο φούρνο και ως μαρινάδα κρεάτος όλων των ειδών.
    Η μουστάρδα σκόνη πρέπει να έρθει σε επαφή με το νερό για να απελευθερώσει την γεύση της. Γι αυτό πριν χρησιμοποιηθεί πρέπει να την ανακατέψουμε με λίγο νερό, γάλα ή ξύδι κι αφού αφήσουμε το μίγμα για λίγο να το προσθέσουμε στο φαγητό.

    Quick View

    WishList

  7. NEW
    Μείγμα Ψητό Κοτόπουλο

    Το μείγμα συνδυάζει τα ιδανικά μπαχαρικά και αρωματικά βότανα για νόστιμο και ζουμερό κοτόπουλο, όπως και αν το μαγειρέψετε. Το μείγμα είναι ιδανικό και για να μαρινάρετε κοτόπουλο, ιδίως μπουκιές.


    Για κοτόπουλο φούρνου, προσθέστε σε λίγο ελαιόλαδο και τρίψτε στο κοτόπουλο, μέσα και έξω – και μην ξεχάσετε να σηκώσετε την πέτσα για να τρίψετε πάνω στο στήθος.

    Για ψητό κοτόπουλο, πασπαλίστε πριν ή αφού ψήσετε. Για εκπληκτικές κοτομπουκιές, σωτάρετε μικρά κομμάτια στήθος κοτόπουλου πασπαλισμένα με το μείγμα σε λίγο φρέσκο βούτυρο μέχρι να ροδίσουν και σβήστε με λεμόνι ή κονιάκ.

    Ένα μείγμα μπαχαρικών και αρωματικών φυτών, που δίνει πλούσια γεύση. Ιδανικό για σουβλάκια και παϊδάκια κοτόπουλου.

    Συστατικά: κιτρινόριζα, πιπέρι λευκό αλεσμένο, μουστάρδα σκόνη, αλάτι, ζάχαρη, γλουταμινικό μονονάτριο (Ε621), κάρυ, σκόρδο σκόνη, πιπέρι μαύρο αλεσμένο, πάπρικα γλυκιά καπνιστή, σόδα φαγητού, πάπρικα γλυκιά, κακουλέ αλεσμένο.

    Προτεινόμενη Δοσολογία: 20gr ανα κιλό κρέατος

    Quick View

    WishList

  8. NEW
    Μείγμα Γκαράμ μασάλα - Garam Masala

    Ινδικό μείγμα μπαχαρικών είναι το γκάραμ μασάλα, που ταιριάζει πολύ σε ψητά κρεατικά, όπως κοτόπουλο ή σουβλάκια αρνιού. Το γκαράμ μασάλα (Αγγλικά: Garam masalagaram ("καυτερό") and masala (μείγμα μπαχαρικών)), είναι ένας συνδυασμός τριμμένων μπαχαρικών που χρησιμοποιείται συχνά στις κουζίνες της Ινδίας, του Πακιστάν και άλλων χωρών της Νότιας Ασίας. Χρησιμοποιείται μόνο του ή με άλλα αρωματικά.

    Αποτελεί ένα ακόμη μείγμα, για το οποίο υπάρχουν πολλές συνταγές με διαφορές προσθήκες, αλλά και πολλά κοινά στοιχεία. Έτσι και η σειρά με την οποία τα μπαχαρικά προστίθενται στα τρόφιμα, σε ορισμένα πιάτα μπορεί να είναι πολύ περίτεχνος. Αυτά περιλαμβάνουν:

    • Rogan josh: Στην περίπτωση αυτής της σπεσιαλιτέ του Κασμίρ, για παράδειγμα, ο κόλιανδρος, η πιπερόριζα και τα τσίλιαλέθονται, το καθένα χωριστά και ένα γκαράμ μασάλα από γαρίφαλα, κάρδαμο, μάραθο, κόκκινες ή μαύρες τσίλι, κύμινο, κιτρινόριζα και μοσχοκάρυδο, προετοιμάζεται ξεχωριστά. Ο μάγειρας δοκιμάζει το πιάτο προσεκτικά, για να καθορίσει την ακριβή στιγμή που θα πρέπει να προστεθεί το επόμενο καρύκευμα. Η σειρά είναι: πρώτα το κολίανδρο, κατόπιν η αλεσμένη πιπερόριζα, μετά το γκαράμ μασάλα και τέλος τα τσίλι.[1]
    • Murgh kari (κάρυ κοτόπουλου): Σε αυτό το πιάτο κοτόπουλου, η διαδικασία είναι επίσης ακριβής. Πρώτα, το κοτόπουλο τηγανίζεται και απομακρύνεται από το τηγάνι. Προστίθενται σταδιακά κρεμμύδι, σκόρδο και φρέσκα πιπερόριζα και σιγο-μαγειρεύονται για 7–8 λεπτά. Το επόμενο στάδιο είναι όπου προστίθενται κύμινο, κιτρινόριζα, αλεσμένος κορίανδρος, καγιένκαι μαραθόσπορος μαζί με νερό και τηγανίζονται για περίπου 1 λεπτό. Το τρίτο στάδιο, περιλαμβάνει την προσθήκη κονκασέ ντομάτας με φρέσκα φύλλα κόλιαντρου, γιαούρτι και αλάτι. Το κοτόπουλο, επανατοποθετείται στο τηγάνι και προστίθεται και άλλο νερό. Τέλος, πασπαλίζεται στην κορυφή με λίγο γκαράμ μασάλα, κλείνεται η κατσαρόλα και αφήνεται να ψηθεί για άλλα 20 λεπτά, πριν σερβιριστεί.
    • Pulao (Πιλάφι): Στο Πακιστάν, τα γκαράμ μασάλα, είναι ένα σύνηθες προσθετικό σε ποικίλους τύπους αυτού του πιάτου. Συνήθως προστίθεται στο ζεστό λάδι, όπου τα κρεμμύδια έχουν πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

    Quick View

    WishList

  9. NEW
    Μείγμα Chicken - Curry

    Ένα μείγμα για το κοτόπουλο, που χάρη στη σύνθεσή του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί, τόσο ως μαρινάδα για τα πουλερικά σας, όσο και ως μπαχαρικό. 

    Δώστε στα φαγητά σας, άρωμα και γεύση από κρεμμύδι, συνδυασμένο με τα ιδιαίτερα αρώματα του κυλίνδρου και τις πάπρικας, καθώς και των υπολοίπων μπαχαρικών, που θα καλύψει τις απαιτήσεις όλης της παρέας. 

    Προτείνεται για ψήσιμο σε κάρβουνα, όμως ταιριάζει πολύ όμορφα και για μαγείρεμα στο φούρνο.

     

    Quick View

    WishList

Προβολή ως Πλέγμα Λίστα

Showing 1-9 of 11 results

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση