Μπαχαρικά & Μυρωδικά

Προβολή ως Πλέγμα Λίστα

Showing 1-9 of 45 results

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. NEW
    Σκόρδο Flake

    Το σκόρδο flake μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μυρωδικό, σε μια ποικιλία τροφών και πιάτων, όπως οι σούπες, τα ψάρια και ο κιμάς, αλλά και στο μαρινάρισμα κρεάτων.

    Το σκόρδο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, καθώς η σωστή χρήση του, μπορεί να απογειώσει οποιοδήποτε πιάτο, και μαζί με τα ευεργετικά του συστατικά, αποτελεί έναν πραγματικό σύμμαχο για τις δημιουργίες σας!

    Στο κατάστημά μας θα βρείτε σκόρδο "γκρανουλέ" και "σκόνη".

    Quick View

    WishList

  2. NEW
    Μοσχοκάρυδο Σπυρί

    Το μοσχοκάρυδο (επίσης γνωστό στην Ινδονησία ως pala) είναι ένα από τα δύο μπαχαρικά - το άλλο είναι το μασίς - τα οποία προέρχονται από διάφορα είδη δέντρων του γένους Myristica.

    Τα μοσχοκάρυδο και το μασίς έχουν παρόμοιες οργανοληπτικές ιδιότητες, με το μοσχοκάρυδο να έχει μια ελαφρώς γλυκύτερη και το μασίς μια λεπτότερη γεύση. Συχνά προτιμάται το μασίς, στα ελαφριά πιάτα για την φωτεινή πορτοκαλί, σαν-σαφράν απόχρωση που προσδίδει. Το μοσχοκάρυδο χρησιμοποιείται για τον αρωματισμό πολλών πιάτων, συνήθως αλεσμένο ή τριμμένο και είναι καλύτερο όταν τριφτεί φρέσκο σε ένα τρίφτη μοσχοκάρυδου.

    Quick View

    WishList

  3. NEW
    Μοσχοκάρυδο Αλεσμένο

    Το μοσχοκάρυδο (επίσης γνωστό στην Ινδονησία ως pala) είναι ένα από τα δύο μπαχαρικά - το άλλο είναι το μασίς - τα οποία προέρχονται από διάφορα είδη δέντρων του γένους Myristica.

    Τα μοσχοκάρυδο και το μασίς έχουν παρόμοιες οργανοληπτικές ιδιότητες, με το μοσχοκάρυδο να έχει μια ελαφρώς γλυκύτερη και το μασίς μια λεπτότερη γεύση. Συχνά προτιμάται το μασίς, στα ελαφριά πιάτα για την φωτεινή πορτοκαλί, σαν-σαφράν απόχρωση που προσδίδει. Το μοσχοκάρυδο χρησιμοποιείται για τον αρωματισμό πολλών πιάτων, συνήθως αλεσμένο ή τριμμένο και είναι καλύτερο όταν τριφτεί φρέσκο σε ένα τρίφτη μοσχοκάρυδου.

    Quick View

    WishList

  4. NEW
    Μαχλέπι Σπυρί

    Μουχαλέπιον, µαχαλέπι ή µέχλεπι είναι η µυρωδάτη σκόνη που χρησιµοποιούµε για να αρωµατίσουµε παραδοσιακές ζύµες. Το αρωματικό και ξεχωριστό μαχλέπι, θυμίζει κάτι ανάμεσα σε πικραμύγδαλο και κεράσι και κάνει το σπίτι να μυρίσει Πάσχα. Εδώ και αιώνες στην Ελλάδα αποτελεί μαζί με το κακουλέ και την μαστίχα την ευωδιαστή «αγία τριάδα» της ζαχαροπλαστικής της Λαμπρής. Έχει όμως και μια άλλη ωφέλιμη πλευρά.

    Για να μην εξατμιστεί το άρωμά του, διατηρούμε τους σπόρους μέσα σε ένα καλά σφραγισμένο βάζο, σε ξηρό περιβάλλον.

    • Για να «δυναμώσουμε» το άρωμα των σπόρων, είναι καλό, λίγο πριν τους κοπανίσουμε, να τους καβουρδίσουμε σε ένα ζεστό τηγάνι, χωρίς κάποια λιπαρή ουσία.

    • Εκτός από το τσουρέκι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μπισκότα, κέικ με ξερά φρούτα, βασιλόπιτες αλλά και κρέμες βανίλια.

    • Η ιδανική δοσολογία σε ζύμες είναι περίπου 1½ κουτ. γλυκού ανά κιλό αλεύρου.

    Quick View

    WishList

  5. NEW
    Μαντζουράνα Αποξηραμένη

    Τα φύλλα της Μαντζουράνας, χρησιμοποιούνται ως μπαχαρικό, συνήθως στο κρέας και το ψάρι,  την ζαχαροπλαστική σαν θεραπευτικό υλικό, αλλά και ως αφέψημα. Από τα φύλλα του φυτού λαμβάνεται αιθέριο έλαιο που χρησιμοποιείται ως αντισηπτικό και αντισπασμωδικό ενώ έχει χρήσεις και στην αρωματοποιία.

    Το αφέψημα της μαντζουράνας είναι ιδιαίτερα γνωστό χωνευτικό και βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό. Προσφέρει χαλάρωση και βοηθά στην αποβολή του άγχους απαλλάσσοντας μας από αϋπνίες και ημικρανίες. Έχει γεύση αραιωμένου χαμομηλιού.

    Χρήση: Ως αφέψημα, βράζουμε λίγα λεπτά ένα κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα σε ένα μπρίκι νερό. Το σουρώνουμε και το πίνουμε ζεστό με μέλι. Ως έγχυμα: ένα κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα σε ένα μπρίκι με καυτό νερό. Το αφήνουμε 10 λεπτά, το σουρώνουμε και το πίνουμε ζεστό με μέλι.   Το ρόφημα καταπραΰνει τους πονοκεφάλους, ιλίγγους, βοηθά στις νευρικές παθήσεις, καταπραΰνει το βήχα και τον πόνο των δοντιών, βοηθά σε πόνους ρευματισμών, σε εντερικές διαταραχές και πόνους της κοιλιάς.   Οι ανθισμένες της κορυφές χρησιμοποιούνται ως αρωματικό στην κουζίνα. Από αυτές βγαίνει και το έλαιο που χρησιμοποιείται στην φαρμακευτική και στην αρωματοποιία. Εξωτερικά βοηθά στην αντισηψία των τραυμάτων. Αφέψημα μαντζουράνας στο νερό του μπάνιου καταπραΰνει και τονώνει (βράζουμε 100γρ. ρίγανης σε 1 λίτρο νερό).   Αιθέριο έλαιο: 3-4 σταγόνες σε μία κουταλιά μέλι, 2-3 φορές την ημέρα. Το έλαιο χρησιμοποιείται στην παρασκευή σαπουνιών, μύρων και οδοντόκρεμας.

    Πηγή

    Quick View

    WishList

  6. NEW
    Μάραθος Σπυρί

    Ο μάραθος (ή μάραθο, ή φινόκιο) είναι ποώδες και αρωματικό φυτόΟι κύριες χρήσεις του φυτού είναι στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική, ως αφέψιμα, στην αρωματοποιία και την οινοπνευματοποιία. Από το μάραθο επίσης παρασκευάζονται φάρμακα όπως σιρόπια ενώ χρησιμοποιείται και ως μέσο για να διευκολύνεται η έκκριση γάλακτος.

    Από τους σπόρους του μάραθου, που έχουν καυστική γεύση, όπως αυτή του άνηθου, φτιάχνεται αιθέριο έλαιο (μαραθέλαιο). Η ποικιλία αζορικό είναι εδώδιμη και οι σαρκώδεις κολεοί των φύλλων του χρησιμοποιούνται ως λαχανικό (φινόκιο).

    Ο μάραθος γνωστό ως το σύμβολο της επιτυχίας, είναι ένα ισχυρό αντίδοτο για τις δηλητηριάσεις από τσιμπήματα φιδιών και σκορπιών καθώς και για τα δηλητηριώδη μανιτάρια. Η χρήση του ως αρωματικό για κρέατα και ψάρια, είναι ίσως η πιο γνωστή, καθώς αποτελεί ένα από τα κύρια μυρωδικά της ελληνικής κουζίνας.
    Έχει έντονη τονωτική και αντισηπτική δράση και επειδή ο σπόρος του περιέχει αιθέριο έλαιο καταπολεμά την κακοσμία του στόματος και θεωρείται ότι η χρήση του σε φαγητά και ροφήματα αυξάνει την ερωτική επιθυμία. Μεταγενέστερες έρευνες προτείνουν τον μαραθόσπορο ως εξαιρετικό λιποδιαλυτικό. 

    Quick View

    WishList

  7. NEW
    Λουίζα Φύλλο Αποξηραμένη

    Η λουίζα είναι φαρμακευτικό και αρωματικό φυτό με πολλές χρήσεις από τη μαγειρική έως των καλλωπισμό. Τα φύλλα της λουίζας χρησιμοποιούνται για να προσδίδουν γεύση λεμονιού στα ψάρια και σε πιάτα πουλερικών, λαχανικών, σε μαρινάδες, σάλτσες, μαρμελάδες, πουτίγκες, στο γιαούρτι και τα ποτά.

    Χρησιμοποιείται επίσης ως αφέψημα, ή προστίθεται σε τσάι για να δώσει γεύση λεμονιού (όπως συνήθως σε μαροκινό τσάι). Αναδίδει έντονο άρωμα λεμονιού και έχει κάπως ξινή, αλλά νόστιμη γεύση.Είναι πολύ δημοφιλές στην Ευρώπη, όπου έχει χρησιμοποιηθεί ως ένα χαλαρωτικό ρόφημα για αιώνες. Στην λαϊκή ιατρική χρησιμοποιείτε ευρέως για στομαχόπονους, αλλά και ως αντιπυρετικό ρόφημα. Εχει ιδιότητες θεραπευτικές έναντι του μύκητα Candida albicans. 

    Η κατανάλωσή της σε αφέψημα, λέγεται ότι βοηθάει σε μυϊκούς σπασμούς, πόνο στο στομάχι, κράμπες εμμηνόρροιας, άγχος, ως αντιπυρετικό, βοηθά στην αποτοξίνωση, αποβολή περιττών υγρών, κυτταρίτιδας και είναι αποτελεσματική στην σύσφιξη του δέρματος.

    Η περιεκτικότητα καφεΐνης είναι Μηδενική.
    Προετοιμασία: 2 κουταλιά, 4-5 Λεπτά, 90° Κελσίου

    Quick View

    WishList

  8. NEW
    Κύμινο Σπυρί

    Η χαρακτηριστική γεύση του κύμινου και το δυνατό, ζεστό άρωμά του, είναι οι λόγοι που χρησιμοποιούνταν για να δώσει άρωμα στις κουζίνες πολλών διαφορετικών πολιτισμών, είτε σε μορφή σπόρου, έιτε αλεσμένο.

    Οι σπόροι κύμινου, χρησιμοποιούνται ως καρύκευμα για τη χαρακτηριστική τους γεύση και άρωμα. Είναι παγκοσμίως δημοφιλές και αποτελεί βασικό άρτυμα σε πολλές κουζίνες, ιδιαίτερα στις κουζίνες της Νότιας Ασίας, της Βόρειας Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής. Το κύμινο μπορεί να βρεθεί σε ορισμένα τυριά, όπως το τυρί Leyden και σε ορισμένα παραδοσιακά ψωμιά από τη Γαλλία. Συνήθως, χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή Βραζιλιάνικη κουζίνα.

    Το κύμινο μπορεί να είναι συστατικό στη σκόνη τσίλι (συχνά Τεξ-Μεξ  ή Μεξικάνικου τύπου) και βρίσκεται σε μείγματα ατσιότε (achiote), αδόμπο (adobo), σοφρίτο (sofrito), γκαράμ μασάλα, σκόνη κάρι, μπαχαράτ αλλά και του ρας ελ χανούτ.Στη Μιανμάρ, το κύμινο είναι γνωστό ως "ζi γιαρ" και χρησιμοποιείται ως καρύκευμα.

    Το κύμινο μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε τριμμένο είτε ολόκληροι οι σπόροι. Βοηθά στο να προστεθεί μια γήινη και μια ζεστή αίσθηση στο φαγητό, καθιστώντας το βασικό σε ορισμένα βραστά και σούπες καθώς και σε καρυκευμένες σάλτσες όπως το τσίλι. Επίσης, χρησιμοποιείται ως συστατικό σε μερικά τουρσιά και γλυκά.

    Στην Κύπρο, το χρησιμοποιούν, όπως χρησιμοποιούμε εμείς το πιπέρι.

    Quick View

    WishList

  9. NEW
    Κύμινο Αλεσμένο

    Η χαρακτηριστική γεύση του κύμινου και το δυνατό, ζεστό άρωμά του, είναι οι λόγοι που χρησιμοποιούνταν για να δώσει άρωμα στις κουζίνες πολλών διαφορετικών πολιτισμών, είτε σε μορφή σπόρου, έιτε αλεσμένο.

    Οι σπόροι κύμινου, χρησιμοποιούνται ως καρύκευμα για τη χαρακτηριστική τους γεύση και άρωμα. Είναι παγκοσμίως δημοφιλές και αποτελεί βασικό άρτυμα σε πολλές κουζίνες, ιδιαίτερα στις κουζίνες της Νότιας Ασίας, της Βόρειας Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής. Το κύμινο μπορεί να βρεθεί σε ορισμένα τυριά, όπως το τυρί Leyden και σε ορισμένα παραδοσιακά ψωμιά από τη Γαλλία. Συνήθως, χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή Βραζιλιάνικη κουζίνα.

    Το κύμινο μπορεί να είναι συστατικό στη σκόνη τσίλι (συχνά Τεξ-Μεξ  ή Μεξικάνικου τύπου) και βρίσκεται σε μείγματα ατσιότε (achiote), αδόμπο (adobo), σοφρίτο (sofrito), γκαράμ μασάλα, σκόνη κάρι, μπαχαράτ αλλά και του ρας ελ χανούτ.Στη Μιανμάρ, το κύμινο είναι γνωστό ως "ζi γιαρ" και χρησιμοποιείται ως καρύκευμα.

    Το κύμινο μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε τριμμένο είτε ολόκληροι οι σπόροι. Βοηθά στο να προστεθεί μια γήινη και μια ζεστή αίσθηση στο φαγητό, καθιστώντας το βασικό σε ορισμένα βραστά και σούπες καθώς και σε καρυκευμένες σάλτσες όπως το τσίλι. Επίσης, χρησιμοποιείται ως συστατικό σε μερικά τουρσιά και γλυκά.

    Στην Κύπρο, το χρησιμοποιούν, όπως χρησιμοποιούμε εμείς το πιπέρι.

    Quick View

    WishList

Προβολή ως Πλέγμα Λίστα

Showing 1-9 of 45 results

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση