Πιπέρι - Μπούκοβο

Προβολή ως Πλέγμα Λίστα

Showing 1-9 of 13 results

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. NEW
    Λευκό Πιπέρι Αλεσμένο

    Το τριμμένο άσπρο πιπέρι, χρησιμοποιείται συχνά σε κρεμώδεις σάλτσες, στην Κινεζική και στην Ταϊλανδική κουζίνα, καθώς και σε πιάτα όμοια με σαλάτες, ανοιχτόχρωμες σάλτσες και πουρέ πατάτας, όπου το μαύρο πιπέρι θα ξεχώριζε εμφανώς, καθώς επίσης και ως πρώτη ύλη αλλαντοποιίας. 

    Το λευκό πιπέρι έχει μια ελαφρώς διαφορετική γεύση από το μαύρο πιπέρι, λόγω της έλλειψης ορισμένων ενώσεων που υπάρχουν στο εξωτερικό στρώμα του καρπού της δρύπης, αλλά δεν βρίσκονται στον σπόρο. Μια ελαφρώς γλυκιά εκδοχή του λευκού πιπεριού από την Ινδία, μερικές φορές ονομάζεται Safed Golmirch (Χίντι)Shada golmorich (Βεγγαλική) ή Safed Golmirch (Παντζάμπι).

    Οι κόκκοι του λευκού πιπεριού, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως συστατικό του μπαχαράτ.

    Quick View

    WishList

  2. NEW
    Πιπέρι Κόκκινο Γλυκό

    Το πορτοκαλί πιπέρι ή το κόκκινο πιπέρι (κοκκινοπίπερο) ή πάπρικα, συνήθως αποτελείται από ώριμες δρύπες κόκκινου πιπεριού, διατηρημένες σε άλμη και σε ξύδι. Οι ώριμοι κόκκοι του κόκκινου πιπεριού, μπορούν επίσης να αποξηρανθούν χρησιμοποιώντας τις ίδιες τεχνικές διατήρησης του χρώματος, που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του πράσινου πιπεριού.

    Χρησιμοποιείται ως συστατικό, σε μια ευρεία ποικιλία εδεσμάτων, σε ολόκληρο τον κόσμο. Χρησιμοποιείται κυρίως για τον αρωματισμό και τον χρωματισμό ρυζιών, βραστών και σούπες, όπως γκούλας και στην προετοιμασία των λουκάνικων, όπου ως συστατικό, αναμειγνύεται με τα κρέατα και τα άλλα μπαχαρικά. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πάπρικα συχνά πασπαλίζεται ως γαρνιτούρα, στα τρόφιμα, αλλά το άρωμα είναι αποτελεσματικότερο, όταν παράγεται με την απαλή θέρμανση του ελαίου.

    Η πάπρικα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης με χέννα, για να φέρει μια ερυθρωπή απόχρωση στα μαλλιά όταν χρωματιστεί. Η σκόνη πάπρικας, όταν παρασκευάζεται στο σπίτι, μπορεί να προστεθεί σε σκόνη χέννας.

    Quick View

    WishList

  3. NEW
    Λευκό Πιπέρι Σπυρί

    Το τριμμένο άσπρο πιπέρι, χρησιμοποιείται συχνά σε κρεμώδεις σάλτσες, στην Κινεζική και στην Ταϊλανδική κουζίνα, καθώς και σε πιάτα όμοια με σαλάτες, ανοιχτόχρωμες σάλτσες και πουρέ πατάτας, όπου το μαύρο πιπέρι θα ξεχώριζε εμφανώς, καθώς επίσης και ως πρώτη ύλη αλλαντοποιίας. 

    Το λευκό πιπέρι έχει μια ελαφρώς διαφορετική γεύση από το μαύρο πιπέρι, λόγω της έλλειψης ορισμένων ενώσεων που υπάρχουν στο εξωτερικό στρώμα του καρπού της δρύπης, αλλά δεν βρίσκονται στον σπόρο. Μια ελαφρώς γλυκιά εκδοχή του λευκού πιπεριού από την Ινδία, μερικές φορές ονομάζεται Safed Golmirch (Χίντι)Shada golmorich (Βεγγαλική) ή Safed Golmirch (Παντζάμπι).

    Οι κόκκοι του λευκού πιπεριού, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως συστατικό του μπαχαράτ.

    Quick View

    WishList

  4. NEW
    Ανάμεικτο Πιπέρι Σπυρί

    Ανάμεικτο Πιπέρι Σπυρί με 4 πιπέρια,πιπέρι λευκό,πιπέρι πράσινο,πιπέρι ροζ
    ΧΡΗΣΗ: Χρησιμοποιείται σε ψητά, μαγειρευτά, ομελέτες, λαχανοντολμάδες, αλλαντικά, σάλτσες και μαρινάτες.Δίνει ιδιαίτερη γεύση και εμφάνιση με την πολυχρωμία του και στις σαλάτες.

    Το ανάμεικτο περιέχει μαύρους, λευκούς, πράσινους και ροζ κόκκους πιπεριού. Εντυπωσιακό είναι ότι παρότι τα χρώματα των πιπεριών είναι διαφορετικά το μαύρο, το λευκό και το πράσινο πιπέρι προέρχεται από το ίδιο φυτό (Piper nigrum).

    Ουσιαστικά, η διαφορετική χρονική περίοδο συγκομιδής είναι αυτή που επιτρέπει τους καρπούς του φυτού να αλλάζουν χρώμα. Ειδικότερα, το λευκό πιπέρι είναι ο πιο ώριμος καρπός του φυτού την στιγμή που μαζεύεται και στην συνέχεια αφαιρείται ο εξωτερικός φλοιός, αποκτώντας το λευκό χρώμα και μια πιο ήπια γεύση. Το πράσινο πιπέρι μαζεύεται κατά την πρώτη ωρίμανση, κάνοντάς το ιδιαίτερα αρωματικό χωρίς έντονη σπιρτάδα.

    Τέλος, οι κόκκοι του ροζ πιπεριού προέρχονται από ένα θαμνώδες φυτό (Schinus molle) και η γεύση του είναι γλυκιά. Μάλιστα, το ροζ πιπέρι δεν υπάρχει σε τριμμένη μορφή αλλά παρά μόνο σε κόκκους που συνήθως αλέθονται σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα πιπέρια πριν την χρήση του. Ο συνδυασμός όλων των πιπεριών δημιουργεί μια εκλεκτή γεύση σε όλα τα φαγητά σας καθώς προσδίδει άρωμα και ήπια πικάντικη γεύση χάρη στους κόκκους του μαύρου πιπεριού.

    Quick View

    WishList

  5. NEW
    Μπούκοβο Γλυκό

    To μπούκοβο είναι βαλκανικό μπαχαρικό το οποίο ανήκει στην οικογένεια των καψικών (λατ. Capsicum annum) και αποτελείται από αποξηραμμένες και θρυμματισμένες κόκκινες πιπεριές (γλυκές ή καυτερές). Έχει κόκκινο κεραμιδί χρώμα και πικάντικη γεύση. Συνήθως χρησιμοποιείται σε κρεατικά και σάλτσες και αποτελεί σημαντικό στοιχείο της Βορειοελλαδίτικης κουζίνας. Στη Μεσανατολίτικηκουζίνα συναντάται με την ονομασία πουλ μπιμπέρ (κατά λέξη «νιφάδες πιπεριάς»).

    Υπάρχουν δύο είδη μπούκοβου, το γλυκό και το καυτερό. Το κάθε είδος προκύπτει από την αντίστοιχη ποικιλία κόκκινης πιπεριάς που χρησιμοποιείται στην παρασκευή του (γλυκιά/καυτερή).

    Quick View

    WishList

  6. NEW
    Πράσινο Πιπέρι Σπυρί

    Η γεύση τους έχει περιγραφεί ως πικάντικη και φρέσκια, με ένα φωτεινό άρωμα. Η Γαλλική κουζίνα, το κατατάσσει στα επίλεκτα μπαχαρικά της. Το πρασινοπίπερο χρησιμοποιείται κυρίως ολόκληρο (μπαλάκι) ή χοντροκοπανισμένο, σε άσπρες και πράσινες σαλάτες, δεν τρίβεται. Εάν δεν συντηρηθούν οι κόκκοι του, αποσυντίθενται σχετικά γρήγορα.

    Το πράσινο πιπέρι, όπως και το μαύρο, γίνεται από τις άγουρες δρύπες. Οι αποξηραμένοι κόκκοι του πράσινου πιπεριού αντιμετωπίζονται κατά τρόπο που να διατηρούν το πράσινο χρώμα, όπως κατεργασία με διοξείδιο του θείου, κονσερβοποίηση ή ξήρανση με κατάψυξη. Κόκκοι πιπεριού τουρσί επίσης πράσινοι, είναι άγουρες δρύπες που διατηρούνται σε άλμη ή σε ξύδι. Φρέσκες, χωρίς συντηρητικά πράσινες δρύπες πιπεριάς, σε μεγάλο βαθμό άγνωστες στη Δύση, χρησιμοποιούνται σε ορισμένες Ασιατικές κουζίνες, ιδιαίτερα στην Ταϊλανδέζικη κουζίνα. Η γεύση τους έχει περιγραφεί ως πικάντικη και φρέσκια, με ένα φωτεινό άρωμα. Η Γαλλική κουζίνα, το κατατάσσει στα επίλεκτα μπαχαρικά της. Το πρασινοπίπερο χρησιμοποιείται κυρίως ολόκληρο (μπαλάκι) ή χοντροκοπανισμένο, σε άσπρες και πράσινες σαλάτες, δεν τρίβεται. Εάν δεν συντηρηθούν οι κόκκοι του, αποσυντίθενται σχετικά γρήγορα.

    Quick View

    WishList

  7. NEW
    Μαύρο Πιπέρι Αλεσμένο

    Αποτελεί ένα από τα βασικότερα συστατικά μαγειρέματος, και όχι τυχαία, αφού το πιπέρι, όπως και το αλάτι, κατέχει εξέχουσα θέση στις κουζίνες όλου του κόσμου, λόγω της ιδιαίτερης νοστιμιάς που δίνει στα φαγητά. 

    Όμως, οι ευεργετικές ιδιότητές του, το καθιστούν ένα καλό σύμμαχο του οργανισμού καθώς, αποτοξινώνει τον οργανισμό μέσω της εφίδρωσης που προκαλεί, βοηθάει στην απομάκρυνση της βλέννας που προκαλεί το βήχα (προσθέστε φρεσκοκομμένο πιπέρι σε ένα ζεστό τσάι μαζί με μέλι), η βιταμίνη C που περιέχει δρα κατά των βακτηρίων, τα αντιοξειδωτικά που περιέχει βοηθούν στη βελτίωση της εικόνας της επιδερμίδας, ενώ βοηθά και στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

    Quick View

    WishList

  8. NEW
    Πιπέρι Κόκκινο Γλυκό Καπνιστό - Πάπρικα Καπνιστή

    Πρόκειται για φυσικά καπνισμένο γλυκό πιπέρι - πάπρικα. Η επεξεργασία του κόκκινου πιπεριού, του δίνει ένα πολύ ιδιαίτερο άρωμα, και μπορεί να συνοδεύσει τα περισσότερα πιάτα, είτε κρέατα, είτε σούπες, στα οποία θέλουμε να δώσουμε μια ιδιαίτερη νότα καπνιστού. 

    Αποτελεί την πιο εύκολη μέθοδο καπνίσματος των κρεάτων.

     

    Quick View

    WishList

  9. NEW
    Πιπέρι Cayenne

    Το καγιέν είναι ένα δημοφιλές μπαχαρικό σε μια ποικιλία από κουζίνες. Χρησιμοποιείται ποικιλοτρόπως τόσο φρέσκο, όσο και αποξηραμένο, σε σκόνη και ως αποξηραμένες νιφάδες. Είναι επίσης ένα βασικό συστατικό σε μια ποικιλία από ζεστές σάλτσες, ιδιαιτέρως εκείνων οι οποίες χρησιμοποιούν το ξύδι ως συντηρητικό. Το πιπέρι καγιέν συχνά απλώνεται σε σάντουιτς ή παρόμοια τρόφιμα για να προστεθεί σε αυτά μια πικάντικη γεύση.

    Quick View

    WishList

Προβολή ως Πλέγμα Λίστα

Showing 1-9 of 13 results

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση