Πιπέρι - Μπούκοβο

Προβολή ως Πλέγμα Λίστα

Showing 1-9 of 13 results

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. NEW
    Πιπέρι Cayenne

    Το καγιέν είναι ένα δημοφιλές μπαχαρικό σε μια ποικιλία από κουζίνες. Χρησιμοποιείται ποικιλοτρόπως τόσο φρέσκο, όσο και αποξηραμένο, σε σκόνη και ως αποξηραμένες νιφάδες. Είναι επίσης ένα βασικό συστατικό σε μια ποικιλία από ζεστές σάλτσες, ιδιαιτέρως εκείνων οι οποίες χρησιμοποιούν το ξύδι ως συντηρητικό. Το πιπέρι καγιέν συχνά απλώνεται σε σάντουιτς ή παρόμοια τρόφιμα για να προστεθεί σε αυτά μια πικάντικη γεύση.

    Quick View

    WishList

  2. NEW
    Μπούκοβο Καυτερό

    To μπούκοβο είναι βαλκανικό μπαχαρικό το οποίο ανήκει στην οικογένεια των καψικών (λατ. Capsicum annum) και αποτελείται από αποξηραμμένες και θρυμματισμένες κόκκινες πιπεριές (γλυκές ή καυτερές). Έχει κόκκινο κεραμιδί χρώμα και πικάντικη γεύση. Συνήθως χρησιμοποιείται σε κρεατικά και σάλτσες και αποτελεί σημαντικό στοιχείο της Βορειοελλαδίτικης κουζίνας. Στη Μεσανατολίτικηκουζίνα συναντάται με την ονομασία πουλ μπιμπέρ (κατά λέξη «νιφάδες πιπεριάς»).

    Υπάρχουν δύο είδη μπούκοβου, το γλυκό και το καυτερό. Το κάθε είδος προκύπτει από την αντίστοιχη ποικιλία κόκκινης πιπεριάς που χρησιμοποιείται στην παρασκευή του (γλυκιά/καυτερή).

    Quick View

    WishList

  3. NEW
    Ροζ Πιπέρι Σπυρί

    Το ροζ πιπέρι -κατά κανόνα- δε μαγειρεύεται, χρησιμοποιείται κυρίως ως διακοσμητικό και αρωματικό σε σαλάτες και άσπρες σάλτσες, επίσης χρησιμοποιείται πάντοτε ολόκληρο ή σπασμένο και ποτέ τριμμένο.

    Το άρωμα των ελαφρά σπασμένων καρπών του ροζ πιπεριού είναι ευχάριστα φρουτώδες, με έντονες νότες ρητίνης. Και στη γεύση ρετσίνι θυμίζουν, όπως κι οι κόκκοι του άρκευθου (κεδροκοκκούτσα) αλλά σε μικρότερη ένταση. Αυτό που τους δίνει τελικά την πιπεράτη νότα τους είναι η πιπερίνη, ένα έλαιο το οποίο στερείται της δυναμικής του αληθινού πιπεριού.

    Πολύ συχνά το προσθέτουν στην άρμη των τουρσιών (λαχανικών ή ψαριών) Η γεύση του θεωρείται απαραίτητη για το σκουμπρί και τα ρολάκια των φιλέτων της ρέγκας (rollmops) σε άλμη. Το λεπτό άρωμα του ροζ πιπεριού ταιριάζει με τα θαλασσινά, τον αστακό, τα χτένια, τα ψάρια, αλλά και με τις μοσχαρίσιες μπριζόλες και το χοιρινό. Θα το δείτε σε μαρινάδες για κυνήγι ή για κρέατα με βαριές οσμές. Στο Περού το μουλιάζουν στο νερό και δημιουργούν ένα θερμαντικό και μεθυστικό ποτό. Πολλές φορές το τρίβουν και το χρησιμοποιούν ως υποκατάστατο του πιπεριού, στο σεβίτσε των ψαριών, αλλά και για να φτιάξουν σιρόπια και αναψυκτικά ποτά.

    Συνδυάστε το με το μάραθο, το γκαλανγκάλ, τα φύλλα του καφίρ λάιμ, το λεμονόχορτο, τη μέντα, το δυόσμο, το μαϊντανό, αλλά δένει και με το πράσινο ή το μαύρο πιπέρι, για αυτό και το βλέπουμε συχνά στο μείγμα των τεσσάρων πιπεριών όπου συνυπάρχει με όλα αυτά συν το άσπρο πιπέρι. Δημιουργεί ενδιαφέροντα γευστικό συνδυασμό σε κοκτέιλ με ρούμι, όπως το Bacardi Superior με το οποίο το δοκίμασα, αλλά και σε κρασί. Ιδιαίτερος είναι ο τρόπος που αντιδρά όταν το ρίξεις στη σαμπάνια ή σε αφρώδη ποτά, όπου το ανθρακικό τους δυναμώνει την ένταση της πιπερίνης, οπότε καθώς φέρνεις το ποτήρι στο στόμα σου σε «πιάνει» από τη μύτη και νιώθεις πως το ροζ πιπέρι «κολυμπάει» στα ρουθούνια σου.

    Quick View

    WishList

  4. NEW
    Μαύρο Πιπέρι Σπυρί

    Αποτελεί ένα από τα βασικότερα συστατικά μαγειρέματος, και όχι τυχαία, αφού το πιπέρι, όπως και το αλάτι, κατέχει εξέχουσα θέση στις κουζίνες όλου του κόσμου, λόγω της ιδιαίτερης νοστιμιάς που δίνει στα φαγητά. 

    Όμως, οι ευεργετικές ιδιότητές του, το καθιστούν ένα καλό σύμμαχο του οργανισμού καθώς, αποτοξινώνει τον οργανισμό μέσω της εφίδρωσης που προκαλεί, βοηθάει στην απομάκρυνση της βλέννας που προκαλεί το βήχα (προσθέστε φρεσκοκομμένο πιπέρι σε ένα ζεστό τσάι μαζί με μέλι), η βιταμίνη C που περιέχει δρα κατά των βακτηρίων, τα αντιοξειδωτικά που περιέχει βοηθούν στη βελτίωση της εικόνας της επιδερμίδας, ενώ βοηθά και στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

    Quick View

    WishList

  5. NEW
    Πιπέρι Κόκκινο Καυτερό- Πάπρικα - Τσίλι

    Το πορτοκαλί πιπέρι ή το κόκκινο πιπέρι (κοκκινοπίπερο) ή πάπρικα, συνήθως αποτελείται από ώριμες δρύπες κόκκινου πιπεριού, διατηρημένες σε άλμη και σε ξύδι. Οι ώριμοι κόκκοι του κόκκινου πιπεριού, μπορούν επίσης να αποξηρανθούν χρησιμοποιώντας τις ίδιες τεχνικές διατήρησης του χρώματος, που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του πράσινου πιπεριού.

    Χρησιμοποιείται ως συστατικό, σε μια ευρεία ποικιλία εδεσμάτων, σε ολόκληρο τον κόσμο. Χρησιμοποιείται κυρίως για τον αρωματισμό και τον χρωματισμό ρυζιών, βραστών και σούπες, όπως γκούλας και στην προετοιμασία των λουκάνικων, όπου ως συστατικό, αναμειγνύεται με τα κρέατα και τα άλλα μπαχαρικά. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πάπρικα συχνά πασπαλίζεται ως γαρνιτούρα, στα τρόφιμα, αλλά το άρωμα είναι αποτελεσματικότερο, όταν παράγεται με την απαλή θέρμανση του ελαίου.

    Η πάπρικα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης με χέννα, για να φέρει μια ερυθρωπή απόχρωση στα μαλλιά όταν χρωματιστεί. Η σκόνη πάπρικας, όταν παρασκευάζεται στο σπίτι, μπορεί να προστεθεί σε σκόνη χέννας.

    Τη βρίσκομε σε δύο είδη, την καυτερή και την γλυκιά.

    Quick View

    WishList

  6. NEW
    Λευκό Πιπέρι Αλεσμένο

    Το τριμμένο άσπρο πιπέρι, χρησιμοποιείται συχνά σε κρεμώδεις σάλτσες, στην Κινεζική και στην Ταϊλανδική κουζίνα, καθώς και σε πιάτα όμοια με σαλάτες, ανοιχτόχρωμες σάλτσες και πουρέ πατάτας, όπου το μαύρο πιπέρι θα ξεχώριζε εμφανώς, καθώς επίσης και ως πρώτη ύλη αλλαντοποιίας. 

    Το λευκό πιπέρι έχει μια ελαφρώς διαφορετική γεύση από το μαύρο πιπέρι, λόγω της έλλειψης ορισμένων ενώσεων που υπάρχουν στο εξωτερικό στρώμα του καρπού της δρύπης, αλλά δεν βρίσκονται στον σπόρο. Μια ελαφρώς γλυκιά εκδοχή του λευκού πιπεριού από την Ινδία, μερικές φορές ονομάζεται Safed Golmirch (Χίντι)Shada golmorich (Βεγγαλική) ή Safed Golmirch (Παντζάμπι).

    Οι κόκκοι του λευκού πιπεριού, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως συστατικό του μπαχαράτ.

    Quick View

    WishList

  7. NEW
    Πιπέρι Κόκκινο Γλυκό

    Το πορτοκαλί πιπέρι ή το κόκκινο πιπέρι (κοκκινοπίπερο) ή πάπρικα, συνήθως αποτελείται από ώριμες δρύπες κόκκινου πιπεριού, διατηρημένες σε άλμη και σε ξύδι. Οι ώριμοι κόκκοι του κόκκινου πιπεριού, μπορούν επίσης να αποξηρανθούν χρησιμοποιώντας τις ίδιες τεχνικές διατήρησης του χρώματος, που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του πράσινου πιπεριού.

    Χρησιμοποιείται ως συστατικό, σε μια ευρεία ποικιλία εδεσμάτων, σε ολόκληρο τον κόσμο. Χρησιμοποιείται κυρίως για τον αρωματισμό και τον χρωματισμό ρυζιών, βραστών και σούπες, όπως γκούλας και στην προετοιμασία των λουκάνικων, όπου ως συστατικό, αναμειγνύεται με τα κρέατα και τα άλλα μπαχαρικά. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πάπρικα συχνά πασπαλίζεται ως γαρνιτούρα, στα τρόφιμα, αλλά το άρωμα είναι αποτελεσματικότερο, όταν παράγεται με την απαλή θέρμανση του ελαίου.

    Η πάπρικα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης με χέννα, για να φέρει μια ερυθρωπή απόχρωση στα μαλλιά όταν χρωματιστεί. Η σκόνη πάπρικας, όταν παρασκευάζεται στο σπίτι, μπορεί να προστεθεί σε σκόνη χέννας.

    Quick View

    WishList

  8. NEW
    Λευκό Πιπέρι Σπυρί

    Το τριμμένο άσπρο πιπέρι, χρησιμοποιείται συχνά σε κρεμώδεις σάλτσες, στην Κινεζική και στην Ταϊλανδική κουζίνα, καθώς και σε πιάτα όμοια με σαλάτες, ανοιχτόχρωμες σάλτσες και πουρέ πατάτας, όπου το μαύρο πιπέρι θα ξεχώριζε εμφανώς, καθώς επίσης και ως πρώτη ύλη αλλαντοποιίας. 

    Το λευκό πιπέρι έχει μια ελαφρώς διαφορετική γεύση από το μαύρο πιπέρι, λόγω της έλλειψης ορισμένων ενώσεων που υπάρχουν στο εξωτερικό στρώμα του καρπού της δρύπης, αλλά δεν βρίσκονται στον σπόρο. Μια ελαφρώς γλυκιά εκδοχή του λευκού πιπεριού από την Ινδία, μερικές φορές ονομάζεται Safed Golmirch (Χίντι)Shada golmorich (Βεγγαλική) ή Safed Golmirch (Παντζάμπι).

    Οι κόκκοι του λευκού πιπεριού, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως συστατικό του μπαχαράτ.

    Quick View

    WishList

  9. NEW
    Ανάμεικτο Πιπέρι Σπυρί

    Ανάμεικτο Πιπέρι Σπυρί με 4 πιπέρια,πιπέρι λευκό,πιπέρι πράσινο,πιπέρι ροζ
    ΧΡΗΣΗ: Χρησιμοποιείται σε ψητά, μαγειρευτά, ομελέτες, λαχανοντολμάδες, αλλαντικά, σάλτσες και μαρινάτες.Δίνει ιδιαίτερη γεύση και εμφάνιση με την πολυχρωμία του και στις σαλάτες.

    Το ανάμεικτο περιέχει μαύρους, λευκούς, πράσινους και ροζ κόκκους πιπεριού. Εντυπωσιακό είναι ότι παρότι τα χρώματα των πιπεριών είναι διαφορετικά το μαύρο, το λευκό και το πράσινο πιπέρι προέρχεται από το ίδιο φυτό (Piper nigrum).

    Ουσιαστικά, η διαφορετική χρονική περίοδο συγκομιδής είναι αυτή που επιτρέπει τους καρπούς του φυτού να αλλάζουν χρώμα. Ειδικότερα, το λευκό πιπέρι είναι ο πιο ώριμος καρπός του φυτού την στιγμή που μαζεύεται και στην συνέχεια αφαιρείται ο εξωτερικός φλοιός, αποκτώντας το λευκό χρώμα και μια πιο ήπια γεύση. Το πράσινο πιπέρι μαζεύεται κατά την πρώτη ωρίμανση, κάνοντάς το ιδιαίτερα αρωματικό χωρίς έντονη σπιρτάδα.

    Τέλος, οι κόκκοι του ροζ πιπεριού προέρχονται από ένα θαμνώδες φυτό (Schinus molle) και η γεύση του είναι γλυκιά. Μάλιστα, το ροζ πιπέρι δεν υπάρχει σε τριμμένη μορφή αλλά παρά μόνο σε κόκκους που συνήθως αλέθονται σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα πιπέρια πριν την χρήση του. Ο συνδυασμός όλων των πιπεριών δημιουργεί μια εκλεκτή γεύση σε όλα τα φαγητά σας καθώς προσδίδει άρωμα και ήπια πικάντικη γεύση χάρη στους κόκκους του μαύρου πιπεριού.

    Quick View

    WishList

Προβολή ως Πλέγμα Λίστα

Showing 1-9 of 13 results

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση